Kvällen den sista maj 2010.

Nu är den sista kvällen i maj 2010 färdig och den har fyllts med studsmatte uppsättning med pappa, och plugg. Nu ska jag sjunga igenom allt en gång till och sen ska jag krypa ner i sängen. Känns skönt att efter Gemun är gjord i morgon så har jag ingenting kvar att göra innan sommarlovet. Förutom en musikdata uppgift men den jobbar vi med under lektionen så det är inget man kan göra hemma. Det innebär att i morgon efter att jag har slutat så blir det solning!
Sov så gott! 

Ett sista ryck.

Gör nu ett sista ryck och pluggar inför sista uppgiften i skolan innan sommarlovet. Gemu redovisning i morgon. Sen när det är över så har jag ingenting kvar innan lovet. Hur skönt? JÄTTE! Så nu ska jag sätta mig och öva på något av det svåraste (enligt) mig som vi håller på med just nu. Siffersång. Tycker det är jätte svårt, och jag blir så besviken på mig själv när jag inte klarar av saker. Men nu ska jag banne mig klara dom där melodierna. Allihop!

Varmt och skönt.

Det har varit strålande sol hela dagen och jag märkte alldeles nyss att det är på tok för varmt att ha jeans på sig. Jag ska faktiskt sätta på mig bikinin nu (igen) och gå ut och börja sätta upp studsmattan. Får se hur mycket jag klarar på egen hand. Pappa kommer hem när som helst så då får han hjälpa mig. 
Hurra för solen, bu för molnen!
Jag idag.

Solbergaklassikern.

Fyra gånger om året har min skola någonting som kallas för solbergaklassikern där man deltar, frivilligt, i en eller flera grenar. På hösten är det cykling (6,7 mil), vid jul simmning (2 km), vintern skidor (1,4 mil) och nu idag är det löpning (1,4 mil). Jag har hittills deltagit i alla grenar och idag blir det min fjärde. Jag ska vara med på alla grenar varje år har jag tänkt, för då får man nämligen en medalj då man tar studenten, och det vill man ju alltid ha! Så nu taggar jag inför dagen och ska snart åka in till stan och möta upp Edith och Kristin och sen tar vi bussen iväg. Önska mig lycka till!
Bilden är från i Lördags. 

Helg - Uddevalla.

Den här helgen har spenderats i Uddevalla tillsammans med min älskade släkt. Vi var där för att fira Malin, min kusin som tog konfirmation i går. Konfirmationen ägde rum i stadskyrkan i Uddevalla där dom hade redovisning i form av "Mamma Mia". Efter evenemangen i kyrkan åkte vi hem och firade Malin med presenter och god mat. Idag har hela degen spenderats i Uddevalla och jag kan bara säga som så, att min släkt gör mig lycklig!
Nu ska jag gå och lägga mig. I morgon är det solbergaklassikern, med springning på 14 km. Heja Heja!

"Först när dina minnen är viktigare för dig än dina mål för framtiden- först då är du gammal"

I min almanacka står det massor av fina saker som man kan läsa varje vecka. Vissa är bra andra sämre. Den här veckan står det, "Små stjärnor lyser också i mörkret", vilket är så sant. Varenda person som finns är en hjälte bara genom att finnas. 
"Ett huvud utan bekymmer finns bara på en fågelskrämma". Ja, det finns inte en enda levande själ som går omkring utan bekymmer. Vi är ju människor. Vi har en hjärna fylld av tankar. Skulle vi inte ha några bekymmer så skulle vi inte vara mänskliga, utan just fågelskrämma.

Viksholmsfestivalen

Hej!
Vilken härlig dag jag har haft. Dagen började med muntligt förhör i Historia. Det gick rätt bra tror jag, men det är svårt att få en syl i vädret när det är muntligt för det är så många som vill prata och visa att dom kan. Sen flöt dagen bara på och efter skolan gick jag på stan med Thea. Sen repade vi med bandet mellan 15.45 och 17.30. Sen gick jag och pappa hem och svängde in på Bergquist skor där jag köpte mig ett per nya sandaler. Super nöjd. Promenad hem i ös regn och nu ska jag snart äta och ha en slappar kväll. Den här helgen är det ju egentligen Viksholmsfestivalen, men jag ska inte gå för att jag åker i väg tidigt i morgon bitti. Ska på släkt kalas. OCh det ska bli jätte roligt för min släkt är underbar! Nu blir det mat, film och mys. Ha en bra kväll!
Snadal från Bullerboxer. 499 kr.

Promenad med en vän.

Har nu i kväll varit ute på lång promenad med Hannes. Det är alltid lika trevligt. Skönt med en pratstund med en gammal vän. Vi har ju faktiskt varit vänner i 16 år nu. Tänk vad tiden går fort. Nu har jag nyss ätit massor av räkor och firat pappa som fyller år idag. Grattis älskade pappa! Nu ska jag bädda ner mig i sängen och läsa igenom historian och sedan sova gott. Men allra först ska jag borsta tänderna och tigga lite massage av mamma. Har nämligen så sjukt ont under skulderbladen. Har väl säkert gått och spänt mig eller någonting. 
Godnatt!

Historia plugg.

Efter en lång dag i skolan så kommer kvällen tillbringas med historia boken. Amerikanska och Franska revolutionen ska sätta sig i huvudet tills i morgon. Men det kommer väl bli som vanligt. Att jag hamnar här eller gör något annat i stället. Men nu ska jag i alla fall sätta mig och plugga i minst 1 timme. Önska mig lycka till, för det kan jag behöva!
Det är lite svårt att hindra sig från att gå ut i det fina solskenet, men nu ska jag banne mig plugga!

Peter Cetera - WOW!

Mitt största favorit band genom tiderna är Chicago. Jag har lyssnat på dom ända sedan jag var liten. Det är mycket som jag anknyter till den musiken som dom spelar. Visst är det "smöriga" texter som alla i stort sett handlar om kärlek, men det är min typ av musik. Och kärleks sånger, visst det finns väldigt många, men det är väl inte så konstigt? Kärlek är vackert, och jag tror att det skrivs många låtar om det för att det är just kärlek som får oss människor att må bra. Jag blir även lite trött på människor som klagar på att alla låtar handlar om kärlek, men om det är så jobbigt varför sätter dom sig då inte ner och skriver en låt själv om någonting som gör den glad? Man behöver inte vara musikalisk för att skriva egen musik. Det gäller bara att ha viljan och fantasin. Peter Cetera är en sån person som vågar. Varje gång han står på scen sjunger han med känslor. Det gör för mig att texterna och låtarna blir lättare att ta till sig när man märker att han sjunger med hjärtat. Jag har ett stort antal låtar av Chicago och Peter Cetera som betyder väldigt mycket för mig. Inte bara för att texterna i de olika låtarna passar bra in på mig i olika situationer, utan även för att dom här låtarna har följt med mig sen jag knappt kunde stå på benen själv. För att vara helt ärlig. Jag anknyter mitt liv till den här musiken.

Här är några exempel som betyder mycket för mig.
Glory of love - Peter Cetera. En ganska ny låt som jag fastnat för, men den har på bara några månader vuxit sig stor hos mig.
Have you ever been in love - Peter Cetera. Den här låten har funnits hos mig mycket den senaste tiden. Jag har gått igenom mycket av det han sjunger om. Kärlek och saknad. 

Sommarjobb

Idag på Kulturhistoria lektionen ringde min mobil. Kunde inte svara eftersom jag hade lektion. Ringde upp efter lektionen och det var kommunen som ringde och sa att jag hade fått sommarjobb. Ska spela i sommarorkestern i 2 veckor och tjänar 4000 kr. Det är väl kanske inte så mycket pengar, men det är ändå bättre än att inte ha något jobb eller få några pengar alls. Har varit beredd på att inte få något jobb, men nu tog jag detta "sista minuten" jobbet och så fick jag det! Det känns skönt kan jag lova. Jag som går musik-estet och sysslar med musik jämt. Nu får jag dessutom spela med massa härliga människor och göra det jag tycker är roligast, men jag får betalt för det. Det är roligt att det  även är många i min klass som fått jobbet så det innebär ju att det i stort sett kommer bli som en vanlig ensemble lektion med sånna som jag redan känner och har spelat med förr. Kul!
Det är ju snart sommar också. Tiden bara rusar i väg och jag har ingen aning om vart den tar vägen. Det känns inte som det var länge sedan jag började 1:an, men nu ska jag snart börja 2:an i stället. Det är sjukt! Tänk också vad mycket jag varit med om det här året. Massor av händelser under första året på gymnasiet. För att nämna några:
 • Augusti - Började i en helt ny klass med massa härliga nya ansikten. 
 • Oktober - Mârten som för mig i år är ett väldigt stark minne. Det hände mycket som gjorde mig lycklig.
 • November - Skolan gjorde kulturchock och en helg vistades i Göteborg tillsammans med Mamma, Helena och Malin.
 • December - Lucia, julavslutning, jul i Uddevalla och Nyår.
 • Januari - Kväll med sällskaps spel hemma hos Emelie med fina människor. Åter träff med vänner från friskolan.
 • Februari - Disney on Ice i Karlstad. Konståknings show.
 • Mars - Fin dag med Edith och Kristin i storstaden. Även en del tråkiga incidenter denna månaden.
 • April - Egypten, som är något av det bästa jag varit med om hittills. Alla nya människor man lärde känna, platsen, värmen, solen, vattnet, maten, fiskarna och att bara umgås med familjen. Vi spelade även med Desafinado på Ritz, och jag fyllde 17 år.
 • Maj - Hittills har jag under maj varit på Västkusten med älskade Kristin. 
Ännu är inte 1:an slut, så man vet aldrig vad som kan hända. Det är ju faktiskt hela 10 normala skoldagar kvar.

Tisdag

Dagen började 9.00 med ensemble där vi spelade på låtarna som vi gjort. Idag spelade vi på min och Angelicas låt. En glad låt som handlar om lärarna. Dagen följdes av Gemu, Matte, Historia och sist Svenska. Matte A kursen är slut nu så i dag började vi på matte B. Hoppas inte att det är för svårt. Matte är nämligen det ämne som jag har svårast med, så jag hoppas verkligen att jag klarar mig fint igenom kursen. Men det är bara att bita i och göra sitt bästa. Nu har jag varit ute i skogen och sprungit och ska nu sätta mig och slå in paket till min kusin som tar konfirmation till helgen. Efter det ska jag plugga Excel. Hurra! 

Har suttit och kollat igenom gamla bilder från när jag gick på högstadiet på Friskolan. Och jag kan säga att jag saknar verkligen den tiden, då mådde jag så bra! Det är inte så att jag mår dåligt nu, men det var en sån känsla där. Här är i alla fall lite bilder från projektet vi gjorde förra året:
Vi sjöng- Var är tvålen av Povel Ramel.
Rekvisitan på var är tvålen var ett stort badkar fyllt med skum.
Skum, skum, skum...
Var är tvålen broder? Var är tvålen syster?
2008 satte skolan upp West Side Story, och förra året spelade vi några scener ur den musikalen. 
Här är vi i Overtyren.

Var är tvålen?!

Min dag.

Den här dagen har gått snabbt och varit bra. Den började med sovmorgon och följdes av dagens enda lektion, idrott där vi spelade ultimate freesbee. Man var uppdelade i två lag med 4 spelare på varje plan. Det gick ut på att fånga freesbeen i motståndarens målområde. Då fick man 1 poäng. Det var verkligen en kul idrotts lektion. SLutade 11.10 och cyklade hem direkt. Gjorde mig god mat enligt eget recept. Vid 16.00 promenerade jag in till stan och köpte mig ett par nya shorts till sommaren. Billiga och snygga. 200 kr gick de på. Sen träffade jag pappa och vi åkte till affären och handlade. Nu har jag precis ätit några smörgåsar och ska ta mig ett fotbad framför tvn. Ha en fin kväll!

Onödigt.

1. Vad är klockan just nu:
14.17

2. Vilket namn står på ditt födelsebevis:
Hanna Amanda Henriksson

3. Smeknamn:
Hanny, Hanni och... Rövhalt -.-

4. Civil status:
Singel

5. Antal ljus på din senaste tårta:
17

6. Husdjur:
Dammråttor?

7. Hårfärg:
Blond

8. Favoritfärg:
Oj, typ blå kanske?

9. Piericing:
Om öronen räknas så ja.

10. Tatuering(ar):
Nope

11. Födelseort:
Karlstad

12. Bostadsort (vid födelse):
Arvika

13. Nuvarande bostadsort:
Arvika

14. Har du varit kär:
Oh ja!

15. Har du varit i några andra världsdelar:
Afrika

16. Har du varit med om en bilkrasch:
Nej, och det är jag glad för.

17. 2 eller 4 dörrar (på bilen):
4.

18. Kaffe eller glass:
Glass såklart!

19. Snuttefilt eller kramdjur:
Kramdjur

20. Salladsdressing:
Den som farmor brukar ha på salladen.

21. Färg på strumporna:
Har inga strumpor på mig.

22. Lyckotal:
5 ( fast jag har aldrig tur )

23. Favoritfilm:
Oj, det är många så jag har ingen favorit.

24. Favoritcitat ur en film:
Livet är som en chokladask, man vet aldrig vad man får.

25. Bästa semestern:
Egypten 2010.

26. Favoritmat:
Grillat en varm sommarkväll slår det mesta!

27. Bästa veckodagen:
Fredag eller Lördag.

28. Senaste låt du lyssnat på:
I'd rather be with you - Joshua Radin

29. Tandkräm:
Någon god.

30. Favorit TV-program:
Desperate housewives och Grey's Anatomy.

31. Favoritrestaurang:
Pasta +

32. Favoritblommor:
Hyasint

33. Tycker inte om:
Trubbel, obekväma situationer och folk som krånglar och behandlar andra orättvist.

34. Sport att titta på:
Friidrott, fotboll och Konståkning.

35. Snabbmatsrestaurang:
hm, pizza hut? 

36. Senaste sjukhusvistelse:
2002 då min arm var ond.

37. Favoritdricka:
S.Ps ananas juice!

38. Vilken färg på väggarna i ditt sovrum:
typ rött

39. Hur många gånger kuggade du på körkortet:
har inte kört upp än.

40. Vem/var är du om 10 år:
Om 10 år kör jag tåg och njuter av live
t!

41. Vem fick du senast e-mail från:
Kils KK

42. Har du någonsin blivit dömd för något brott:
Nej

43. Om du fick ett enda kreditkort, vilken affär skulle du välja:
Klädaffär!

44. Vad gör du när du är uttråkad:
Blir galen och gör konstiga saker för att inte bli uttråkad längre.

45. Fras/ord du använder (för) ofta:
Galet

46. Vän som bor längst från dig:
Linnea, Smålandsstenar.. 

47. Vad retar du dig på:
Falska människor som tror dom är mycket bättre än alla andra.

48. Det bästa du vet:
Att sitta på en klippa på västkusten i en varm sommar kväll med världens finaste Malin vid min sida.

49. Läggdags:
När jag är trött.

50. Snyggast på tv?
kollar sällan på tv, så ingen aning

51. Hur många köttbullar lägger du upp på en tallrik:
4-5 kanske. 

52. Vad är klockan:
14.31

53. Bästa artisten genom tiderna:
(gruppen) Chicago

54. Favoritspel:
Med andra ord

55. Favoritfilmmusik:
I princip allt, men i stora drag, smör!

56. Skostorlek:
39/40

57. Syskon:
En lillebror

58. Favoritpålägg:
Oj, beror på vilken macka man äter, men skinka med paprika är en höjdare!

59. Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet, vem skulle få dina pengar:
Röda korset 

60. Vilket är det vackraste ordet/orden du vet:
Lycka

61. Bästa bok du läst:
Nobelstestamente - Liza Marklund

62. Är du internetberoende:
Beroende och beroende. Jag sitter där mycket men jag klarar mig lika väl utan den... egentligen

63. Favoritdjur:
Älg, för dom är tuffa!

64. Gillar du snö:
nja, inte just nu, men då den första snön faller blir man alltid glad.

65. Favoritglass:
Pipers

66. När köpte du något åt dig själv sist:
Lite krams förra veckan på Nordby

67. Är du långsint:
nja, det tror jag inte.

68. Din sämsta egenskap:
Otålig

69. Vilken är din bästa egenskap:
Omtänksam. Det är viktigare att alla runt omkring mig mår bättre än jag..

70. Vilket är ditt nästa mål i ditt liv:
Leva livet och inte bli deprimerad för skit saker. Man lever bara en gång och det ska jag banne mig ta vara på!

71. Skulle du döda en kattunge om du fick 20 000 kr:
Aldrig. 

72. Vad gör du i höst:
Börjar 2:an på gymnasiet.

73. Mest intressanta stad du varit i:
Har ingen aning faktiskt.

74. Vilket djur skulle du identifiera dig själv med:
Sengångare?

75. Vad fascinerar dig mest hos andra människor:
Deras personlighet och känslor.

76. Senaste pojkvännen/flickvännen:
Fredrik

77. Favoritgodis:
Choklad :D

78. Spelar du nåt instrument:
Trummor, piano och sång.

79. Vilken/vilka sporter gillar du mest: 
Fotboll och konståkning.

80: Vilken person i hela världen skulle du helst vilja träffa, och varför:
Stevie Wonder!

81. Vilken film såg du på bio senast:
har nog inte varit på bio på 2 år tror jag :S

82. Senaste köpta skiva:
Har nog inte köpt någon på 3 år.

83. Roligaste konserten:
Packmopedsturnén 2005

84. Bästa känslan:
Lycka och glädje

85. Samlar du på något:
nope

86. i så fall, vad:
-

87. Är du feminist:
?

88. Om du var ett instrument, vad skulle du vara då:
en stor fet bastrumma

89. Favoritskiva:
Chicago 17

90. Bästa kompis:
Jag har många kompisar som är bra på olika sätt, men den som jag fungerar bäst med är Kicki. Sen har jag ju Malin också. Henne kan nog ingen slå!

91. Hur tror du att folk som ser dig på stan uppfattar dig:
Glad tjej!

92. Vad stör du dig mest på i detta ögonblick:
Just nu att det kliar på min rygg och jag når inte dit..

93. Favoritlåt:
Glory of love - peter cetera

94. Hatlåt:
Hata är ett starkt ord

97. Vad är det vackraste som finns:
Västkusten och glada människor som vågar stå upp för den man är!

95. Har du en mobiltelefon:
Ja

 

98. Om du fick en resa helt gratis, vart skulle du åka?:
Egypten

99. Är du straight- homo- eller bisexuell:
Jag föredrar grabbar!

100. Vad är klockan nu när du är klar:

14.47


Dagens minnes låt

Den här låten dunkade i minibussen i somras när jag och min gamla klass var på klassresa till Öland. Texten kan ju diskuteras men tänk er själva hur det är om man släpper loss 8 helgalna glade tjejer i en minibuss med den här låten på högsta volym. Jag säger bara, Underbart!  

Morgon pigg

Hallå eller?!
Solen strålar utanför mitt fönster och jag är hur pigg som helst. Bara 1 lektion idag mellan 10.15-11.10, känns skönt! Jag hoppas på att det är sol sen när jag slutat så jag kan sola när jag kommer hem. Men så måste jag göra läxor också... tyvärr. Expriment med maten ska jag göra också. Laga utan något recept. Kul kul! Men nu ska jag hoppa på cykeln och cykla till sporthallen och möra upp Edith. Sen blir det idrott och sedan hem och ha en skön hemma dag. Varför kan man inte alltid få vara ledig från massor av lektioner?
Idrotts kläderna är på och jag är redo för lite träning!

Samtal med fin vän

Har pratat i telefon med en gammal kär vän i 30 min. Linnea som jag saknar så fruktansvärt mycket. Det var så härligt att höra hennes röst och om allt hon gör om dagarna. Vilken fin vän jag har. 
Nu ska jag göra mig i ordning och gå och lägga mig. Har en skön dag framför mig i morgon. Börjar 10.15 och slutan 11.10. Hur skönt som helst! Så jag kan sova till nästan 9.00. Den enda lektionen jag har är idrott så jag tar och cyklar till skolan med dem på mig. Sen ska jag hem och laga mat. Utan recept faktiskt. Ska hitta på någon egen sås med curry, räkor, lök och paprika och äta med ris till. Kan bli intressant. Nu väntar sängen. Sov så gott!

Vilken dag.

Vilken dag jag har haft. Jag har hunnit med hur mycket som helst och har varit jätte effektiv. Jag har hunnit skriva en hel hemtenta i Kulturhistoria, öva piano, renskriva en svenska text, damma & dammsuga & torka golvet i mitt rum, varit på promenad, solat, sprungit och nu ska jag laga kvällsmat. Tiden går fort bara man har någonting att syssla med. Kvällen kommer bli slapp och läxorna får faktiskt vänta tills i morgon för jag orkar inte nu. Tv och god mat blir det i stället. För det är mycket roligare. Ha en fin kväll!

SOL!

Det är sol ute! Jag skiter i alla läxor och sätter mig i solen istället! JA vilken bra idé. Sen ska jag ta mig ute i spåret och springa. Fast det blir senare mot kvällen. Sol, sol sol!
Ha en fortsatt fin dag!

Promenad i alldeles för varma kläder.

Har precis varit ute och gått i 35 min, och självklart så hade jag ju för varma kläder på mig. Svettig som bara den, och promenaden hade jag bara tänkt som ett sätt att komma ut lite i solen, inte att bli svettig och varm. Så kan det gå. Nu ska jag gå och hjälpa mamma laga mat, sen återgå till läxorna, men tar nog med mig dom och sätter mig ute i solen. Mycket härligare så. 
Jag förra veckan.

Det går trögt...

Har suttit hela förmiddagen och försökt plugga, men det går hur trögt som helst och jag hittar ingen bra information. Ska nog ta och ge mig ut på en promenad snart så jag får lite syre i hjärnan. Men nu får jag ta och återvända till böckerna. Pest!

Söndag 22/5- 2010

Godmorgon!
Solen skiner ute, men det är regnmoln i fjärran så det är nog snart regnigt. Idag ska jag ha en pluggdag för att få bort massa onödigt. Ska vara effektiv så att veckan blir lugn utan massa plugg, fast det vet jag att den kommer fyllas av ändå. Men det är inget att hänga läpp för. Det är bara denna vecka som är jobbig sen har vi i princip ingenting innan skolavslutningen plus att flera kurser avslutas. Och tänk att det inte är långt kvar till sommarlovet nu. Det känns overkligt att det bara är 19 hela dagar kvar. Det kommer gå fort. 
Idag så ska det pluggas kulturhistoria, datorkunskap, gemu och svenska. Sen så ska jag hinna städa mitt rum också har jag tänkt, för det behövs verkligen. Massa damm och äckligt överallt. Hoppas jag hinner det. Har även tänkt att hinna träna, och det är ett måste! Heja tidsoptimist. Nu ska jag ta tag i kulturhistorian. 

Kulturnatta'

Idag har stan varit fylld av kultur i olika former. Dans, drama, musik och konst. Vi i Es1Mu hade som uppgift att sälja fika på musikskolan så mellan 18 och 19 stod jag, Kicki och Edith och sålde. Sen efter det stack vi iväg till Ritz en sväng för att kolla in vad som hände där. Tyvärr var jag tvungen att åka hem ganska snabbt. Så nu sitter jag hemma och har nyss ätit goda smörgåsar och grillat. Vet inte vad jag ska hitta på i kväll. Känns som att denna lördagskväll kommer bli trist som bara den. Hoppas på att det blir fint väder i morgon så man kan sola lite. All bränna från Egypten har ju försvunnit i stort sett. Men jag har fortfarande en skarp bikinilinje kvar! Nu ska jag och mamma fixa lite och sedan bara mysa till det med någon film. Ha en fin kväll! :)
PHOTOSHOP - Bilden är tagen av mig idag och redigerad i photoshop. Jag tycker photoshop är så sjukt kul, och man lär sig verkligen nya grejer varje dag. När jag fick det i början så förstod jag ingenting men nu, 2 år senare så vet jag hur man fixar det mesta. Ett stort intresse!

I'd rather be with you..


God eftermiddag.

I morse när jag vaknade så var det mulet och grått ute, men nu skiner solen sosm bara den! Så jag har gått omkring i bikini ute i flera timmar i det härliga vädret. Nu ska jag lägga mig i solstolen och pressa lite. Senare vid 18.00 ungefär så tar jag mig en promenad in till stan. Senare i kväll ska jag bara mysa hemma, om inget annat dyker upp dvs. Ha en fin dag!

Bild från sommaren 2009.

Fredagsmys

Kvällen har hittills spenderats med min fina vän Moa. Vi har inte setts på flera månader, och det har jag verkligen saknat. Vilken fantastisk vän jag har! Nu ska jag baka muffins som klassen ska sälja i  morgon på musikskolan när det är kulturnatten. En dag där hela stan fylls med kultur i alla möjliga olika former. Ska inte vara i stan förns framåt kvällen i morgon så det blir en heldag hemma först. Kvällen kanske spenderas på Ritz, men som jag känner nu så åker jag hellre hem och vilar upp mig inför den kommande veckan. En hård vecka. Svenska redovisning, muntligt prov historia, hemtenta kulturhistoria, gemu och massa mer. Men det är bara nästa vecka, sen börjar alla kurser avslutas och det kommer bara bli slappare och slappare. 
Nu ska jag sätta på en bra film och krypa ner under en filt och äta något gott. Ha en riktigt fortsatt trevlig kväll!

Hej Hej!

Hej på alla!
Min onsdag har varit fin. Hade bara datorkunskap, kulturhistoria och trumlektion idag så dagen har gått snabbt. Det är inte fel att det har varit så fint väder heller. Solen har strålat och det har varit över 20 grader precis hela dagen. Jag kunde till och med gå i t-shirt klockan 06.30 i morse utan att frysa. Nu märks det att sommaren är på väg. Underbart! Nu ska jag sätta mig och greja med foton och redigera och sånt. Får se om jag får någon idé till en ny header också, man vet aldrig. Hoppas ni alla har haft en fin dag!

Träning.

Har nyss kommit ur duschen efter att ha varit ute och sprungit och styrke tränat. Blev lite terräng löpning. Eller ja, jag sprang i spåret men när man springer i skogen så blir det automatiskt terräng. I alla fall i den skogen som jag springer i. Nu sitter jag och lyssnar på inspelningen med Desafinado- bandet när vi spelade på Ritz för någon månad sen. Det svänger riktigt bra må jag säga. Pappa står i köket och steker pannkakor. Mums. I kväll ska jag bara slappa framför tvn, Desperate Housewives. Fint. Skönt med en lugn kväll. jag mår bra!
Bilden är från 2007.

Idag är det Tisdag

Dryg dag. Skolan rullar på och är sätt soft. Muntliga nationella i Engelska gick åt skogen men äsch! Solen strålar och det är så varm att det är sommar kläder som gäller, så jag klagar då inte! Nu ska jag sätta mig ute på verandan i solen, om den tänker titta fram igen dvs. Sen ska jag ut och springa. Känner att det behövs efter helgen och så är det ju så gött! :)

Drömmar som går i kras

Jag var 6 år gammal. Jag satt i min skolbänk på Dotteviksskolan. Jag fick en broschyr där Arvika konståknings förening gjorde reklam för de som ville börja till hösten. Jag hade några vänner som åkte så jag bestämde mig direkt. Hösten kom och konståknings säsongen började. Vi tränade en timme varje söndag och jag lärde mig hur man gjorde köttbullen, tuppen, åka baklänges m.m. Åren gick och jag lärde mig nytt varje träning. Jag tyckte det var så roligt. Klubben satte varje år upp en show som avslut vilket var höjdpunkten då man var liten. År 2007 åkte vi större tjejer i klubben på läger i Lysekil, där det var intensiv träning hela dagarna i en vecka. Medans åren gick krympte klubben från att ha varit en stor klubb till en liten klubb. Problem med tränare gjorde att jag och mina vänner i min grupp åkte i väg till Örebro över en helg och gick tränar utbildningen för att kunna ta över som tränare för klubben. De små grupperna hade fått tränare och kunde fortsätta att utvecklas med våran hjälp. Själva gick vi utan tränare i 2 år och tappade mycket av det vi en gång kunnat. Men sen 2009 vände det för oss och vi fick tränare igen. Vi tog snabba steg och klättrade snabbare och snabbare upp för trappan. Det såg ljust ut. Sen kom gropen. Styrelsen hade varit densamme i 10 år och behövde ersättas med nya friska människor, men pga att ingen ställde upp i den nya styrelsen tvingades klubben i går, 16/5 - 2010, att läggas ned. Det som är min dröm, konståkningen. Det roligaste jag vet. Vad ska jag föra nu? :'/
Bild från showen 2010.

Dålig uppdatering...

Dålig uppdatering, men här kommer i stället en resumé.
Torsdag: Vaknade upp hos Kicki vid 8.00 och vid strax efter 10.00 rullade vi med husvagn och hela köret mot Västkusten. När vi kom fram till Tjärnö, placerade vi husvagnen på rätt plats och åt sedan Spagetti med Köttfärssås. På kvällen tog Kristin och jag en cykel tur till Saltö, där vi satt länge på klipporna och pratade. 
Fredag: Strålande sol och biltur till Fjällbacka, Hamburgsund m.fl. Vi svängde förbi min sommarstuga som ligger i hamburgsund när vi ändå var där. Glass på en bänk i solen satt bra i magen. Grillad lax på kvällen.
Lördag: Regning dag fylld av shopping. Tanumsstrand och Nordby köpcenter. Köpte mig en sjal och en tröja. Springtur och räkor fick avsluta en fin dag.
Söndag: Hemfärd. Kom hem vid 18.00 och spenderade kvällen med Mormor och morfar som var på besök.

Hejdå!

Nu tar jag mig lite kvälls mat och sedan övningskör jag till Edane till Kristin. I morgon bitti drar vi till Strömstad. Ha en fin helg. Det tänker jag ha! Puss!

Bild från 2008

Promenad i regnet

Har varit ute på promenad i skogen i regnet med mamma. Vi fick dock vända eftersom familjen pappa, mamma och lille älg hade beslagtagit spåret. Nu ska jag lägga mig i badet, sen packa klart, äta och sen åka i väg till bästa Kicki! :D

Charlottenberg

Godmorgon!
Sovit gott?
Det har jag, trots att jag mår dåligt av all allergi men det går allt. 
Nu ska jag, bror och pappa åka i väg till Charlottenberg för att köpa lite välbehövligt. Vi tar även bilen över till Norge för att köpa Champagne brus. Världens godaste dryck, och för er som inte har druckit det, har verkligne missat någonting! 
När vi kommit hem från Cb ska jag börja packa inför resan till Västkusten, Strömstad med Kicki i morgon. Det kommer bli en helg, 4 dagar, fylld av skratt, shopping, god mat och om vädret ändrar sig så blir det solning, men det ska ju tyvärr bli skit väder på kusten hela helgen. Men vi kommer ha så sjukt roligt ändå! Åker till henne senare i kväll och sover hos henne, sen drar vi tidigt i morgon bitti. Vi ska bo med hennes familj i deras husvagn på tjärnö utanför Strömstad. Super! 

Pain

Jag hatar dessa slitande tankar, varför kan de inte bara försvinna och lämna mig i fred. Låt mig leva mitt liv! Låt mig göra som jag vill.  Jag ska inte behöva bry mig så mycket. Jag kan inte kontrollera mig själv, och allt är en kamp mot mig själv.

Orienterings dag.

Goddag!
Idag sov Kicki hos mig och vi var uppe tidigare än tuppen och åkte och hämtade Edith i prästängen. Idag hade skolan sin orienterings dag och vi skulle vara ute i 2 timmar och hitta 16 kontroller. Vi lyckades hitta 13. Teamwork! Nu är jag tröttast i hela världen och vill ingenting annat än att sova. I morgon är vi lediga för att lärarna har studie dag, och sen är den låånghelg! Nu ska jag ta mig en dusch och sen sätta mig och glo på tv hela kvällen. 
Ha det fint!

Kommer inte ihåg hur gammal bilden är men det spelar ingen roll för Malin är bäst i världen!

Malin Henriksson
Du är inte bara min kusin.
DU är även en utav mina allra bästa vänner
och du har alltid varit som en syster för mig.
Du finnas alltid när jag behöver dig och vi fungerar
så sjukt bra tillsammans.
Varje dag i din närhet gör mig lycklig
och jag hatar att vi inte ses på ofta.
Tänk alla minnen vi har genom livet.
Allt vi gör/ har gjort tillsammans.
Det är minnen som kommer leve i mig livet ut.
Det är inga minnen som jag kommer glömma
för dom är så starka.
Min syster, och älskade kusin.
Du betyder hur mycket som helst.
Utan dig vore jag inte hel.
Jag älskar dig från botten av mitt hjärta!
<3


Bra dag.

Dagen började med dubbeltimme matte. Drygt som bara den, men som tur var så satte jag mig bredvid Edith och då blir det alltid en massa skratt i stället för jobb. Borde väl egentligen ha pluggat till nationella provet som vi har måndag efter helgen, men jag kommer ändå faila på det, så skit samma. Efter matten hade vi idrott. Orientering uppe i styckåsskogen. Töligt, men skit samma. Håltimmen satt Kicki och jag och bara drygade bort och gjorde ingenting. Sen slutade jag tidigt eftersom det inte blev någon svenska lektion. Nu sitter jag hemma och har precis skickat i väg jobbansökan om sommarjobb. Det är bara att hålla tummarna. Nu ska jag nog sätta mig vid tvn och kolla på klart på Titanic som jag började kolla på i lördags. Sen blir det tacos och sedan åker jag in till stan och möter upp kicki vid tåget. Hon sover här i natt eftersom vi ska upp tidigt och orientera. Puss på fina vänner. ♥


 

Hard to say i'm sorry

After all that we've been through
I will make it up to you
I promise to
And after all that's been said and done
You're just a part of me I can't let go

Dagen.

Hela min söndag började med super goda smörgåsar i sällskap med pappa och bror.
Sen var jag och pappa ute och arbetade i trädgården. Pappa krattade och gödslade, medans jag drog bort massa gamla grenar. Sen tog pappa och jag fin bilen och drog och handlade mat till lunch. Grillad fläskfilé med potatisgratäng. Hallelujah!
Efter maten gick jag faktiskt och la mig och sov middag för en gångsskull. Somnade faktiskt och sov 30 min ungefär. Nu i kväll har jag sett på tv och är nu precis inkommen efter att ha sprungit 3 km i spåret. Skönt!
Min kommande vecka är grymt skön. Den kommer se ut såhär:
Måndag
Lugn och skön dag i skolan. Film med tjejerna efter skolan.
Tisdag
Orienteringsdag.
Onsdag
Lärarna har studiedag så vi är lediga. Det innebär för min del, packning och sova och bara ta det lugnt.
Torsdag
Uppstigning tidigt. Skjuts till Edane till Kicki- VÄSTKUSTEN!
Fredag
Västkusten
Lördag
Västkusten
Söndag
Västkusten

utmattad tjej

Ibland är jag galen tror jag!
Den där promenaden jag skulle ta, den skulle bara bli en kortis runt bostadsområdet, men icke. 
Tog på mig mammas stgräknare för skoj skull, och den räknar exakt hur många Km man går. Och jag kan väl säga som så att jag blev paff när jag såg hur långt jag hade gått.
Jag hade gått i 2h och gått....
10.09 km!!!!
Det är ju lite mer än 1 mil!
Galet!

Eftermaten promenad.

Har precis vräkt i mig massa mat och glass. Gott som bara den!
Men nu får det allt bli en lång promenad för att skaka ner allt lite. Blir nog att springa lite också. Sen ska jag in och duscha och ta på mig stora mys kläder och titta på Titanic och bara mysa. Kanske ett fotbad och ansiktsmask? JA, det kör vi på. 
Låg ute och solade förut i 2h. Det märks till kvällen om jag fått någon färg eller inte.
Nu bär det av ut. Gör allt för att dagen ska gå fortare för det här är nog den segaste dagen på länge!
Ha det bra så länge!
Bild från 2007.
We all change. haha

Godmorning sunshine!

Lördags morgon och solen strålar ute. Det innebär att det blir solning idag. Nu ska brännan byggas på. 
Ska strax gå upp och förra mig en super god helg frukost. Får se vad det blir. Förmodligen goda smörgåsar med gott pålägg och kanske varm choklad?
Jag hoppas att denna dag blir super!
Puss!

Räkor

Nu äntligen är det helg. En lugn och skön helg ska jag ha!
I kväll ska jag endast slappa framför tvn med någon bra film och ta det lugnt. Men först ska jag äta räksmörgås. Hoppas på fint väder i helgen också så man kan lägga sig och steka lite. Har köpt "solarin" tabletter nu, så i sommar ska jag ha tillbaka den där snygga brännan jag hade efter Egypten. Egypten brännan har ju bleknat bort nu tyvärr. 
Kanske blir att träffa Kicki i morgon också. En mys kväll. Beror på vad hon har för sig.
Ha en fin kväll!

Mat!

Hej goda vänner!
Har precis varit nere vid gatan och köpt massa glass av glassbilen. Här ska det fettas minsann!
Nu ska jag gör i ordning mat till mig och mamma. Senare blir det nog en kvälls promenad. Slapp kväll och en slapp dag. Skönt!

Boooring

Dagens:
Klädsel: Jeans, JC
    Tröja, GINATRICOT
    Sjal, M&B
Låt: Billionaire
Mat: Soppa och smörgås
Dryck: Mjölk
Måsten: inget :D
Humör: Glad, trött och extrem saknad.

Frågor om dig:
Hur gammal är du? Jag är 17. Fyllde år 16 april.
Har du många vänner? jodå, men det finns mycket plats i mitt hjärta för fler.
Är du singel nu? Ja
Planer för sommaren? Åh sommar. Massor av planer. Slappa, sola, bada och sommarstugan som ligger på västkusten. Jag ska framför allt tillbringa sommaren med mina vänner och det blir allt ett par turer till bland annat Göteborg. Göteborg som är min favorit stad på sommaren. Sen så är det ARVIKA FESTIVALEN så klart. Den längtar jag verkligen efter. Det ska bli grymt kul!
Vad ska du göra idag? Idag har jag inga planer. Ska kolla igenom vad jag ska säga på redovisningen i morgon, sen vet jag inte.
Har du någonsin varit i Göteborg? Flera gånger per år!
Om ja, när? Senast var nog när jag och mamma var där på tjejhelg med min kusin och hennes mamma i November. 
Vad ska du göra i helgen? Det är helg i morgon och jag har inga planer. Tar det som det kommer helt enkelt.
Vad gör du just nu? Lyssnar på frän musik och ska nog ta mg lite mat snart.
Har du några syskon? Japp, en lillebror på 13 år.
Är du kär nu? Ja.
Är du oskuld? Nej
Är du blond? Haha, ja i grunden är jag allt blond.
Är du brunett? Har börjat få mörkare hår, men vet inte riktigt om jag kan kalla mig för brunett.
Har du några framtidsplaner? Planer och planer. Drömmar har jag.
Vad brukar du göra på fritiden? Träna, umgås med mina vänner, spela musik, konståkning. m.m.
Naturgodis eller vanligt godis? Har inte ätit vanligt godis på snart 1 år så får nog ta och säga naturgodis.
Chips eller popcorn? Chips lätt.
Tacos eller pizza? Tacos!
Mysig hemma kväll eller utekväll med dina vänner? Olika. men nog utekväll med vännerna.
Träna eller slappa? Först träna, sen slappa 


Onödig lista som jag hittade på en hemsida.

Estetare for life!!

Idag hade min klass och vår mentor David världens samtal om det där med alla fördomar som alla har mot oss estetare! Vad är det för fel? Varför ska alla lärare ta oss som idioter och säga "ni kan ju testa dom där extra uppgifterna som är för naturare och tekniker om ni tror ni klarar av dem". Vad är grejen med att vi inte ska få läsa samma kurser och ha lika stor behörighet som alla andra? Nej men det är klart, vi är ju esteter. Vi ska bara sitta och skriva låtar, klä oss i svarta kläder och ha converse. Vi är så mycket dåligare än alla andra.
Va Fan! Jag blir så irriterad på all sån skit. Vi är inga idioter. Vi är inte sämre än några andra. Det är sjukt svårt och höga poäng för att ta sig in på estet så grundskole betygen var tvungna att vara höga. Och inte nog med det, vi kan spela musik också. Jag tror inte att det finns en enda människa som inte lyssnar på musik. Och det är väl tur att det finns estetare - blivande musiker som ser till att musiken kommer kunna utvecklas till något som alla andra kommer lyssna på. Ni kanske tror att vårt program är slappt. Visst det är slappt till viss mån, men vi har mycket jobb med att träna på vårt instrument, och massor av helg jobb med konserter och diverse. 
Så nästa gång någon jämför oss med andra ska vi banne mig inte ta sån skit längre. 
Låt ingen få dig att känna dig underlägsen utan din tillåtelse - Och det tänker vi inte göra. Vi är ESTETARE FOR LIFE!

Besök.

Idag har skolan egentligen varit jobbig även fast det inte kändes så. Nationella prov i Engelska på morgonen. De var ganska svårt men kändes bra på det mesta. Skönt att nationella i Engelska A är gjorda nu, för då är snart kursen slut! Det gillar jag. Efter lunch, GeMu (gehörs och musiklära), Matte (vi fick tillbaka matteprovet vi gjorde igår och jag blev super nöjd, VG. Har nämnligen ganska svårt för matte så det var ett stort plus för mig), Engelska och till sist Svenska. Efter skolan gick jag med Kicki på stan och hon köpte sig ett par snygga brallor och jag la undan en kofta som jag funderar på att ha på skolavslutningen. När jag kom hem så fick vi besök av mosters man Fredrik som var har på jobb. Trevligt med överraskningar. Nu har jag precis varit ute och prungit 3 km och ska hoppa in i duschen. Ska ta och vårda om mitt hår tänkte jag med hår inpackning och så. I kväll ska jag bara slappa faktiskt. 
Nu får det bli duschen!
Bild från 2006.

Du är vacker, precis som du är

Do not fight only for what is already good, because then some poor remain poor. Take care of yourself and your body. Listen to everything they say. Every little thing. Are you starting to disconnect the body's voice, you will slowly but surely breaking down. Nobody is perfect compared to others. You can only be perfect in yourself. For no one is who you are.


Mitt liv genom åren har varit väldigt omtumlande. Det var i somras som saker började hända. Jag märkte resultat och fortsatte på precis samma sätt. Sen utvecklades ett beroende och det gjorde att jag började ta ner på andra saker som är till och med viktigare. Jag lyssnade inte på mig själv. 
Höstterminen 2009 gick allt snabbt, för snabbt. Jag hann inte med och hann inte stoppa. 
Från 32 till 27. 
Jag har det under kontroll och lever livet. Jag mår bra.

Hollywood fruar

Idag ska jag faktiskt sätta mig och kolla på Hollywood fruar. Inte för att jag har något behöv av att se det, men för att alla kompisar säger att det är så kul att se på så jag får väl få tummen ur och kolla på det. 21.00 på 3:an. Nu ska jag lägga mig i sängen med en bok och läsa tills dess. Värmekudden på magen också, fina grejer!

Måndag - nyklippt tjej.

Måndag, och min vecka har börjat bra. 
Skola mellan 8.00 och 15.20. Sen efter skolan stack jag ner till salong färg och form och klippte mig. Ingen större förändring men skönt att få bort allt det slitna. 
Matteprovet idag kändes helt okej. Skönt att ha det gjort. Resten av dagen ska jag ägna åt att slappa, göra lite läxor men mest ta det lugnt bara. Hoppas er dag varit fin och att starten på veckan också var bra.

Natti natti

Sovdags. Bäst att vara utvilad inför den kommande veckan. Allt blir så mycket roligare om man är utvilad. Nu sätter jag mig i sängen och läser igenom matten innan jag slaggar för idag.
Sov gott!

Massa kläder.

Har rensat mina garderober och fixat lite ordning, och jag har börjat få riktigt mycket kläder nu. Det är jätte kul att ha massa olika att kombinera med. Det enda problemet är att kläderna börjar att inte få plats i mina garderober, och jag har ju ändå 3 stycken. Men skit samma, det får vara lite rörigt. Så nu ska jag kolla igenom vad jag har och bestämma kläder tills i morgon. Får se vad jag kan hitta på. Det blir nog att ta något av allt det nya jag köpte i går i Karlstad. 
I morgon börjar dagen med matteprov sen kommer dagen rulla på rätt så bra. Måndagar är faktiskt min favorit dag i skolan. Brukar inte vara så att man gillar måndagar, men vårat schema är så skönt på måndagar. Sen är det skönt att vi inte har några läxor att göra efter skolan. 
Har klipptid vid 15.30 i morgon också. Skönt att få bort lite slitet hår. Ska inte göra någon större förändring. Bara topparna och klippa upp det. Längden ska jag behålla, för den trivs jag med. 

Snart sommar ju.

Det slog mig att det snart är sommar ju!
Tiden kommer gå så fort. Så här ser mina kommande veckor ut:
Vecka 18 - Ganska lugn vecka med några få prov. Sen till Fredagen så blir det förmodligen kalajs för mig och Edith eftersom vi har fyllt år. Kalas med Tjejerna. 
Vecka 19 - Skola måndag-tisdag. Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag, VÄSTKUSTEN med bästa Kristin och hennes familj. Vi ska bo i deras super big:a husvagn. Jag längtar så jag spricker!
Vecka 20 - Kulturnatten Lördagen. Spelning då.
Vecka 21 - Pappa fyller år. Åker till släkten i kära Uddevalla för släktkalas för att Malin tar konfirmation.
Vecka 22 - lugn och skön vecka.
Vecka 23 - Mamma fyller år. Studenten med massa uppvaktningar. Avslutning. SOMMARLOV!
Judith och jag skolavslutning 2009.

Skolavslutning 2009.
Mina fina vänner från Friskolan. Ni är saknade. Allihop!


Vad ska jag göra?

Jag vill göra någonting med mitt hår. Jag gillar inte det som det är nu. 
Blondare?
Brunare?
Slingor?
Färga?
Som vanligt? 
Om ni har några förslag så får ni gärna skriva vad ny tycker. :)
Osminkad, trött och allergisk tjej!

Göteborg.

Sitter och funderar på att beställa resa till Göteborg i början av sommarlovet. Vore så skönt att åka dit. Edith, Kicki och jag pratar på det. Shopping, Liseberg, massa mat och super sällskap. Får se hur det blir, men jag hoppas. 
Var ute och övningskörde förut. det gick kalsabra och katastrofalt! Men det är bara att bita i det sura äpplet och öva vidare.
I don't know why..

Times

Dagens projekt.

2 maj

Matte pluggar dag. 
Har suttit med matten i över 1 timme nu. Nu får det allt bli lite annat gjort också!
Ska faktiskt ta och sätta på mig bikinin och sätta mig och sola i solen. Så fint väder idag!
Kopplar in bra musik i öronen och hör inget annat än de fina tonerna. Jag behöver en paus från alla tankar. Jag tänker alldeles för mycket. 

Sova, sova, sova.

All shopping gör en sannerligen trött. Men jag har haft en fantastisk dag med mamma i Karlstad och köpt mig massa fint. Enda problemet med mig mig är att när jag kommer i gång och shoppar, då flyger pengarna. Jag måste bättra mig med det. 
Köpte idag iaf massa saker på rea, så det var bra köp.
Jag köpte:
 • 1 gul kofta, GinaTricot, REA 49:-
 • 1 brun kofta, GinaTricot, REA 49:-
 • 1 vit tunika, GinaTricot, REA 49:-
 • Tunika, JC/Rut m.fl, 160:-
 • Tights, Vero moda 180:-
 • Strumpor, Lindex, REA 49:50:-
 • Skor, Skopunkten, 299:-
 • Myströja, Bik Bok, 199:-
Fin dag. Nu ska jag försöka sova lika fint.
Godnatt!

sometimes it feels like I go into a thousand pieces. I don't want to suffer any more.


1 Maj

1 Maj och det känns att våren är här - allergi! Jippie!
Gårkvällen var fin. Vi började kvälen hos Edith där det sjöngs singstar och åts tacos med Edith, Anders, Camilla, Kicki, Eva, Jennie och Isabel. Framåt 21.30 gick vi in till stan där vi gick omkring och runt hela stan. 
Jag åkte hem redan 23.00, för jag hade ett jobbigt avslut på kvällen - extrem saknadF. 
Idag har jag och Mor varit i KArlstad och shoppat loss. Det blev en del. Lägger upp bilder senare så håll utkik.
Nu ska jag ta mig en kvällspromenad och sedan spendera kvällen med Tvn och Mamma. :)

RSS 2.0