Sunshine!

Tack gud för det här vädret! Jag känner en som ska bo i solen de närmsta dagarna! All färg från Furteventura är typ borta så nu måste det fixas ny. Torsdag tänker jag ligga i solen hela dagen, fredag med fram tills jag ska jobba. Jihaa!

Today

Idag är det tisdag. En tisdag som började med två dryga timmar matte följt av ett busenkelt svenskaprov. Lunch med halvgod fisk. Idrott med betygsprat. Skriver Kicki och jag MVG på uppsatsen om vår lektion ger det mig MVG i betyg. Ensemble uppspel som gick skit för mig men fint för resten. Skulle vilja ha sett restan av klassen men var tvungen att gå för att ha franska nationella. Ett prov som gick skit.
Efter skolan gick Kicki och jag hem till mig och skrev idrottsuppsatsen och vi är grymt nöjda. Vi övade även på sången som vi ska sjunga och spela på skolavslutning/student. Det kommer nog bli bra tror jag. Kicki åkte hem strax efter 20.00 och nu har jag precis ätit några mackor och sitter och tar det lugnt. Tänker inte göra fler läxor idag utan bara ladda inför morgondagen och sen sova tidigt. Klassiker 1,4 mil står först på morgondagens lista. Efter det ska jag på stan med pappa och köpa telefonen. Sen blir det Charlottenberg med Emelie och Veronika. Avslutar med mys hos Emelie innan jag tar långhelg. Inga fel! :D

Dag 2 - Favoriter bland mina egna bilder

Några favoriter.

31e Maj 2011

Tisdag, tisdag, tisdag.........
 • Dubbeltimme Matte C
 • Svenskaprov
 • Lunch
 • Samhällskunskap
 • Idrott
 • Terminsuppspel
 • Nationellt prov Franska
 • Skriva idrott + öva med fina Kicki
Min dag. Let's rock!

Dag 1 - Fototips

När jag har kameran i han gillar jag att eprimentera. Jag gillar att testa olika vinklar för att få djupet i bilden på ett annat sätt. Jag brukar även se till att jag får medljus eller motljus från olika vinklar vilket kan ge ett heöt annat ljus i bilden beroende på vart ljuset kommer från. Motljus är en favorit. Att ta ett foto på kanske en blomma och få fokus på den samtidigt som solens starka strålar tränger sig in i bilden bakom.
Det tips jag har till fotointresserade är alltså att testa er fram med olika vinklar och med ljuset. Skaffa er ett motjlusskydd för det gör bilderna mycket bättre. För er som gillar att ta macrobilder råder jag er också till att, om ni inte helre köper att macroobjektiv, köpa en macrolins. Den ger mycket!

In till Emelie

Nu är jag hemma från skolan. Var kvar i stan ett tag efter skolan för att jag egentligen skulle ha mött upp pappa och köpa min nya telefon, men vi insåg att det skulle bli lite stressigt för oss båda så jag åkte hem i stället och åt och pluggade. Nu ska jag om typ en kvart cykla in till Emelie och sen ta följe med henne ner till HK för ett härligt pass BodyAttack. Efter det ska jag fort hem och äta, duscha, spela trummor inför uppspelet vi har i morgon och sen läsa igenom svenskan igen.
Liten Hanna.

Fotografering

Eftersom jag är väldigt intresserad av foto och för att det här delvis är en liten fotoblogg tänker jag göra en fotolista där man varje dag skriver om olika saker. Tänkte att det kunde vara en rolig grej. Hoppas ni gillar det!
Dag 1 - Fototips
Dag 2 - Favoriter bland mina egna bilder
Dag 3 - Drömutrustning
Dag 4 - Mitt fotointresse
Dag 5 - Recensioner
Dag 6 - Tips på fotobloggar
Dag 7 - Favoritfotoplats
Dag 8 - Före och efter redigering
Dag 9 - Inspiration
Dag 10 - Då till nu. Utveckling.


30e maj 2011

Måndag....sjuk men mycket bättre, men skola ändå. Jag har inte råd att vara hemma!
 • Körlektion
 • Franskaäckelrav (Jag "älskar" verkligen franska)
 • Samhäll
 • dubbeltimma scmu
 • Stan med pappa
 • plugga och äta
 • Body Attack (kanske)
 • Duscha
 • Äta
 • plugga
 • sova
Min dag. Inga konstigheter. Bara att tuta och köra!

Tillsammans är man mindre ensam.


Flyt, vilket flyt!

Nu förstår jag verkligen att de här två veckorna har tagit på mina krafter. Sitter här med huvudvärk, frossa, feber, illamående och lite halsont. Var meningen att jag skulle ge mig ut och springa, men jag orkar inte det och det känns som det är bäst att vila också kanske även fast jag skulle vilja! Så resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt. Ska ut och ta mig en nypa luft nu med mamma, sen göra kvällsmat, duscha och sen lägga mig tidigt. Onödigt att bli dålig! Blääää!
En isig bild bara för att det är så jag känner mig just nu, som en stel istapp!

29e maj 2011

Grattis alla Mammor på mors dag och speciellt grattis till min fina mamma!
Nu har Malin och co åkt hem. Det blev en kort vistelse den här gången men huvudsaken var att jag fick träffa henne, Johan, farmor och farfar. Nu dröjer det tills midsommar nästa gång, men det är ju inte så länge kvar. Midsommar som ska firas i Dalarna, Tellberg på Klockaregården. Tror det blir mysigt.
Idag skiner solen ute, men jag måste tyvärr sitta inne och plugga. Måste skriva klart min Engelska uppgift, men den är jag snart klar med som tur är. Sen måste jag även läsa i en svenska bok och plugga inför svenskaprovet på tisdag. Men plugga prov är ju någonting man kan göra ute i solen. Ska i alla fall vara effektiv så jag kan få hela kvällen fri från plugg och bara vila och sen gå och lägga mig tidigt. Ligger fortfarande efter mycket med sömn sen de två hårde veckorna jag haft, plus att magen börjat krångla igen så det är bäst att jag vilar mycket.
Nu ska jag fortsätta med engelskan.
Jag vill ha sol och värme och studentresa med de finaste tjejerna i världen!

28e maj 2011

Dålig uppdatering = fullt schema.
Igår: Skola, Emelie, Body Attack, Malin, Pappa 44
Idag: Rep, Spelning, Lunch på bryggan, jobb, Malin
Nu: Film med Malin sen sova.
Som min syster♥

HAPPY

Jag är gladast i världen!
Turnén har varit bäst!
Kvällens föreställning blev succé!
Jag har en jättebra klass!
Jag här världens finaste vänner!
Människor gör mig glad!
Livet är fantastiskt!
Jag är gladast i världen!

HEMMET SOLSIDAN - AROUND THE WORLD - Kom och titta!

Ikväll klockan 19.00 på Sveabiografen i Arvika kör vi.
Det kommer bli en sjukt bra föreställning med bra musik och underhållning utöver det vanliga.
Så kom och titta!
Du vill inte missa detta!

26e maj 2011

Igår kväll var vi alla + Swanö, Martin och Max på Svea och riggade scenen. Den kommer bli kanoners! Var hemma strax efter 22.00 och då hade jag fortfarande massor av saker jag var tvungen att göra. Äta, tvätta håret (mitt hår dränks i hårspray vid varje föreställning eftersom min roll är just beroende av hårspray), fixa med en powerpoint till föreeställningen och sen sist plugga till svenskaprov som vi har i morgon, och idag kommer jag ju inte hinna plugga någonting.
KLockan ringde i alla fall 05.45 i morse så då klev jag upp och nu sitter jag med frukost i magen och borstade tänder. Ska bara lägga på lite smink, eller inte så lite egentligen. Min roll ska vara sminkad som en fjortis med massor av klet runt ögonen och så klart foundation på läpparna. Vid 07.50 ska jag befinna mig på svea för soundcheck och genrep. Klockan 10.00 visar vi för central, 13.00 för Solberga och 19.00 är det "the big final". Jag är pepp!
Ja ni ser ju själva. Här har vi i alla fall "Hårsprays Helena".

Försök inte vara någon du inte är.


25e maj 2011

Onsdag!
Spelnignen på Järvenskolan i Gunnarskog gick bra. Vissa fel men det löste sig ändå. Vi var tillbaka i Arvika vid 15.00 och vid 16.00 gick de andra upp till Svea och lastade in medan jag mötte en gubbe som skulle köpa min telefon, min pärla. Men, nu är det såld i alla fall och det känns helt okej, trots att jag älskat den telefonen. Men jag behöver byta upp mig.
Nu har jag nyss läst lite i svanskaboken. Har inte hunnit så mycket men jag får försöka läsa lite mer i kväll. Ska i alla fall åka in till stan nu till Nordell's och städa. Sen vid 20.00 ska vi rigga scen med mera. Hoppas att det inte tar för lång tid så att jag hinner hem och äta, plugga och sova innan klockan hinner bli för mycket!

Löpning

Löpningen gick jättebra idag. Jag kände mig stark och försökte ligga på lite extra i uppförsbackarna. Det känns skönt i benen nu, så jag kan garantera att jag kommer somna gott, man framför allt för att jag är så trött. Behöver sova riktigt mycket inatt eftersom jag virrar omkring på nätterna. Pappa sa att jag måste ta det lugnt och varva ner, men det är svårt. Jag är expert på att stressa, därav magkatarren jag fått, men jag ska göra mitt absoluta bästa att komma i säng idag. Jag behöver varenda minut. I morgon har vi i alla fall sovmorgon från turnén och ska inte samlas förns vid 10.50 jämfört med 06.45. Det betyder att man kan sova länge och gå upp och ta god tid på sig att äta frukost. Härligt!
I övrigt så är min dag i morgon väldigt hektisk. Den kommer se ut så här ungefär:
 • Samling musikskolan 10.50 och avfärd mot Gunnarskog 11.00.
 • Spelning 13.00
 • Rigga ner och åka hem till Arvika igen.
 • Ställa in allt på Svea
 • Hem
 • Äta
 • PLUGGA
 • 18.00 jobb
 • 20.00 riggning inför torsdagen.
 • SOVA
Puh! Jag säger då det, jag borde gå och lägga mig nu! Godnatt!

I remember the feeling

Ignorera videon. Lyssna på låten!

(jag kommer inte på någon bra rubrik).

Är faktiskt stolt över mig hittills idag. Har lagt in annonsen (med hjälp av pappa) och även skrivit sammanfattning på det mesta i svenskan, så nu har jag grepp om det hela lite mer. Nu ska jag lägga ifrån mig svenskan en stund och ge mig ut i skogen på ett terräng löppass. Har en bana i skogen som jag springer två varv. Det är helt lagom för det är så pass mycket backar upp och ner att det blir tillräcklig träning. Jag är alltid helt slut i alla fall så jag skulle aldrig klara att springa den banan mer än två varv. Det blir ju allt som alt omkring 4,5 - 5 km, så det duger gott! När jag kommer in sen ska jag duscha, äta, bädda rent i sängen, borsta tänderna, spela lite piano, sätta mig i sängen och plugga lite svenska, kanske sitta lite vid datorn och sen sova (INNAN 22.30!!)
Bild från Vassholmen 2009

24e maj 2011

2a turnédagen gjord. Nu har vi gjort hälften av dagarna och 4 av 8 föreställningar. Vi har väldigt roligt och det märktes verkligen idag att det var andra dagen eftersom vi började improvisera mer och det ledde till en hel del skratt.
Nu sitter jag hemma och är hur trött som helst. Både i bussen till Charlottenberg i morse och i bussen nu hem från Koppom höll jag på att somna. Det märks verkligen hur mycket jag behöver sova. Har inte sovit mycket i natt heller. Vaknade vi 1 och var övertygad om att klockan var dags att gå upp så jag klev upp och satte på mig kläder och dyligt. Kollade sedan på klockan och insåg att hon var 1 alltså ett par timmar kvar till jag skulle gå upp. Så har det varit flera gånger nu den senaste tiden. Jag sover oroligt och tänker på mycket därav mina konstiga drömmar tror jag. Det är knasigt!
Nu ska jag till att börja med lägga ut en annons på blocket och sen sätta mig och plugga svenska ett tag. Sen taggar jag för en härlig springtur i skogen. Älskar't!

Ett huvud utan bekymmer finns bara på en fågelskrämmaSVART ELLER VIT?

Den ska köpas närmast, men vilken färg? Hjälp mig!

Jaha, och nu då?

Vart är min motivation? Jag orkar inte ta tag i någonting och skjuter i stället upp allt. Jag är redan stressad som jag är. Magkatarr skit! (Ja jag har en liten deppig stund just nu, men det är nog för att jag är så trött efter dagen. Dagen som i övrigt gick bra. Berättar mer sen).

Det svider i hela magen. Det bränner och gör ont.
Jag skulle vilja amputera min mage för ett tag, tack!
Ska rycka upp mig för en stund och gå och möta Maria som frågade mig i fall jag ville med och kolla på fotboll vid 19. Egentligen borde jag göra annat, men tänkte att jag kan gå med Maria en liten stund i alla fall. En halvlek eller så. Ska bli kul att träffa den tjejen i alla fall! Blir kul att kolla på fotboll också, även fast jag inte vet vilka det är som spelar.

Phill Collins


It's like that with you

Jag brukar aldrig lyssna speciellt mycket på Eric Saade, men den här låten var någonting som jag fastnade för. Lyssna!

23e maj 2011

Jag är uppe tidigt. Väskan är packad. Frukosten ligger i magen. Humöret är på topp. Om 20 minuter ska jag åka in till stan och möta upp min fina klass. Nu är det dags. TURNÈ!! Måndag, Tisdag, Onsdag och Torsdag. Jag har en bra känsla i kroppen angående detta. Det kommer bli kul, å så kul!
Idag ska vi först till Årjäng där första spelningen är klockan 09.30. Efter det packar vi in allt i bussen igen och åker vidare till Töcksfors och spelar för dem där klockan 13.30. Efter det packar vi in allt igen och åker hem. Kameran ska med. Här ska det fotas minsann!

"Like that with you"


'Cause there are times I just look at the cover
And there are times when I wanna read what's inside
And then there are times when it feels like I wrote every line
It's like that with you

Tonsatta texter, det är poesi för mig.

Repdags

Åker in och repar med min kära klass. Idag ska allt sitta och funka bra. I morgon är det dags för turné. Nu kör vi!
På torsdag klockan 19.00 på Sveabiografen.
Be there!

Where do we begin?


MALIN HENRIKSSON

På fredag kommer världens bästa Malin hit! Hon åker med farmor och farfar hit och stannar hela helgen! Det ska bli så underbart att träffa henne! Vi har inte setts sen jag fyllde 18, alltså en månad ungefär och det är alltid jobbigt att vara ifrån henne! Malin och jag har en väldigt bra relation till varandra. Vi är kusiner men vi träffas så mycket hela tiden och har gjort hela vårt liv så vi står varandra väldigt nära. Jag tänker henne aldrig som min kusin. Hon är mer som min syster och en av mina bästa vänner. Malin är en sån person som alltid ställer upp för en och som man kan prata med allt om. Hon är guld och jag tycker synd om alla er som inte har en sån som Malin!

Frisk luft

En promenad på 6 km och frisk luft var precis vad jag behövde. Nu känner jag att jag vaknat någorlunda i alla fall. Sitter och försöker plugga nu men det går inge vidare, men jag SKA bli klar med den här uppgiften idag och det innan jag måste åka in till stan för att repa! Så jag måste gasa nu!

22e maj 2011

En natt fylld av drömmar. Konstiga drömmar, glada drömmar och jobbiga drömmar. En del vill jag ska slå in, andra försvinna.
Efter en frukost bestående av smörgås, knäckebröd och filmjölk ska jag nu bege mig ut på en härlig långpromenad. Tänker gå hur långt som helst och ha musik i öronen och bara vara för mig själv ett tag. Det är så skönt i bland. Att bara få gå omkring och låta tankarna virvla.
Idag bär jag sköna och slappa "helgkläder".
Svarta Tights från bikbok
Grått linne (syns inte) från GinaTricot
EN favorit t-shirt från Somewear

Med andra ord

Det blev ingen promenad. I stället tog jag cykeln in till stan och satte upp tre affischer. Jag cyklade sedan em till Emelie och var där en stund. Emelie, Oskar, Veronika och jag spelade spelet "med andra ord". Det är ett bäldigt roligt spel tycker jag och Emelie och jag brukar ha riktigt flyt i det men idag var Oskar och Veronika snäppet vassare. Attans! Men nästa gång tar vi dom Emelie!
I kväll ska jag ha en lugn kväll och bara mysa. Ska lägga mig tidigt också för i morgon blir en dag fylld med plugg och rep plus att jag har en hård vecka framför mig så jag behöver all sömn som jag kan få.

Karlstad

Hemma efter en dag i Karlstad med mamma. Planen var ju att jag skulle ta det lugnt med shoppandet, men nu när jag kommit hem och packat upp allt i påsarna har jag insett att det inte riktigt blev så. Massor av saker som jag inte behöver följde med plus såklart en massa som jag behöver. Fick i alla fall med mig i stort sett allt som var mitt mål att köpa, så jag är nöjd.
Nu ska jag sätta mig i soffan och bara vila ett tag. Kanske läsa lite om jag känner för det. Sen ska jag ta mig ut på en promenad, men är inte sugen på att gå själv. Får försöka ragga upp någon att gå med.

21e maj 2011

Hej och godmorgon!
Har ni sovit gott? Det har jag fast jag vaknade i natt av att jag var genom svett så tröjan var helt blöt. Tycker att det är så äckligt att vakna på det sättet, men jag gick upp och bytte sovtröjan och somnade snabbt igen.
Anledningen till att jag är upp så här tidigt på en lördag är att Mamma och jag snart ska hoppa in i bilen och åka till Karlstad för att tillbringa dagen där med lite shopping. Måttlig shopping(!), för jag måste spara pengar så jag inte går omkring och är pank hela tiden. Men oavsett hur mycket jag köper idag så blir det en mysig dag med mamma. Sen när jag kommer hem väntas plugg, men det tar jag då!
Hoppas ni får en bra dag!

ÖRHÄNGEN

I Stockholm hann vi inte med så mycket shopping. Jag kom bara hem med ett par träningsbyxor i klädväg. Någonting som jag däremot lyckades få med mig fler av var örhängen. Flera par köpte jag. Några var impulsköp som jag bara köpte för att det var billigt. Vet knappt ifall jag kommer använda dem någon gång, men det spörs.
(ursäkta att bildstorleken är olika på bilderna)
1.2.3.
4.5.6.
7.8.9.

1. Dom här köpte jag genom inspiration från Emelie. Hon köpte nämligen likadana fast i guld och med en turkos sten i. Jag tyckte att det var så snyggt så jag köpte likadana fast i silver eftersom silver passar mig bättre.
2. Dom här satt på samma karta som 1, 3 och 4 så det var egentligen inte något jag spanade in riktigt.
3. Enkla pärlor.
4. Samma stil som nummer 1.
5. Ett par gråa pärlor. Köpte även matchande armband till.
6. Enkla och snygga
7. Litet impulsköp. Nog mest för färgen, men de kommer säkert till användning någon gång.
8. Tyckte att de var lite coola.
9. STORT impulsköp. Fick ett ryck inne i en affär och löpte med mig denna earclufs. Har alltid tyckt att denna typ av smycke inte är så snyggt, och jag är fortfarande inte ett jätte stort fan, men efter att jag burit det hela dagen igår blev det snyggare och snyggare. Kan kanske vara rätt coolt till fest eller annat. Men jag vet inte.


20e maj 2011

Idag efter skolan gick jag tillsammans med Malin och Kicki ner till HK och körde ett Attack-pass. Idag stod Line upp på instruktörsscenen och det var dags för BodyAttack 73. Sist jag körde det var det sjukt jobbigt, likså idag med å så roligt. Har inte svettats så mycket på länge. Det rann till och med från benen på mig. Wow! Jag älskar Bodyattack!
När jag kom hem satte jag mig vid tvn och tog fram kvällsmat. Satt där ett tag och myste. Ska snart fortsätta att ha fredagsmys, men ska i stället krypa ner i sängen och sätta på någon bra film.

"Den vackraste poesin är den som lär oss att älska"


Mobilblogg- i Stockholm

Hej! Befinner mig sedan ett dygn tillbaka i vår ståtliga huvudstad Stockholm. Vi är här på studieresa med klassen och en annan klass och igår var vi bland annat på drottningholm och på kvällen var vi på opera. Det var häftigt. Idag ska vi på nationalmuseum och sen shoppa innan hemfärd. Vi har det så bra!

A change'


En iskall natt i ett tält och en lerig orientering

Jag är helt slut. HAr legat och sovit under täcket i två timmar sedan jag kom hem och jag är så pass trött att jag lätt skulle kunna somna om igen, men man kan ju inte sova bort hela dagen.
I går möttes vi i alla fall ute vid Graninge alla tvåor och gick tillsammans i våra tältgrupper upp mot vassvika. En promenad på ca 5 km i terräng. När vi kom fram, efter att ha gått vilse en bit, satte vi upp tältet vid och bildade tillsammans med de andra i klassen ett ståtligt estetcamp. Sen var det dags att laga mat. Vi hade med oss ingredienser och gjorde tacos. Köttfärsen hade vi redan stekt hemma och hade i folie som vi sedan la på grillen och värmde det.
Resten av kvällen var mysig faktiskt. Vi satt och pratade, sprang omkring i skogen och bara umgicks. Vid 00.00 någon gång kröp Kicki, Emelie och jag in i tältet och ca en timme senare anlände även Judith. Vi låg och pratade hur länge som helt om allt mellan himmel och jord.
I övrigt så var natten ingen höjdare. Iskallt och äckligt, så det blev inte många timmars sömn vilket märks nu. Upp i ottan i morse skulle vi också och orientera. Trodde att det skulle bli tungt men Kicki och jag löste det hela riktigt bra.
Bilden har jag lite snott från klassens egna Malin!

17e maj 2011

Tidsinställt - Hej!
Nu när ni läser detta befinner jag mig mitt i skogen och orienterar efter att ha spenderat en natt i ett tält med tre tjejer. När jag är klar med orienteringen (om jag nu hittar hem) ska jag ta mig hem direkt och duscha, äta och sen packa om, för i morgon åker vi till Stockholm!
Hoppas att ni får en bra dag och att ni slipper springa omkring i skogen och virra som jag!
Vill även passa på att gratulera NORGE på deras NATIONALDAG! ;)
Bild från Fuerteventura.

Veckans textrad

"Det är svårt att finna lycka inom sig, men omöjligt att finna den någon annanstans"

Jag älskar min almanacka. Varje vecka står det några fina rader längst ner i högra hörnet. Det kan vara rader om allt möjligt, vissa är bra andra mindre bra. Många av de här bär jag med mig varje vecka och det får mig verkligen att tänka till. Nu menar jag ju inte att jag går omkring och tänker på just det citatet varje dag, men den påverkar mig ändå. Veckans citat gillar jag men ändå tycker jag den är konstig. Visst det är omöjligt att finna lycka på något annat ställe än i sig själv, men jag kan inte påstå att det är svårt att finna den. Jag har väldigt lätt för att känna mig lycklig, samtidigt som jag är och har alltid varit en människa som tänker för mycket, men oftast så känner jag mig lycklig. Något många även sagt till mig att det verkar som att jag är.

16e maj 2011

Hemma efter att ha suttit och skrivit nationellt prov i Engelska B mellan 8.00 och 13.00. Skönt att ha det gjort, trots att jag klantade mig på vissa saker, men jag orkar helt ärligt inte bry mig!
Nu håller jag på och packar. Klassen + halva 2an, ska nämligen ut i skogen och tälta idag. Det ingår i Idrottskursen och är obligatoriskt. Vi ska först gå 4km till vårt tältställe innan det är dags för att slå upp tält och laga mat. Sen i morgon bitti ska vi upp tidigt som tusan för att orientera. SEN får vi åka hem och då blir det att packa om inför resan till Stockholm med klassen på onsdag. Men resan till Sthlm är i alla fall någonting jag ser fram emot. Övernattningen känns bara tung just nu, men det blir säkert bättre än vad man tror.
Mitt, Emelie, Kicki och Judith's fina tält vi ska bo i.

Bra och upptagen helg = Dålig uppdatering

Hej på er!
Vilken helg jag har haft! Jag har haft fullt upp med roliga grejer hela tiden så jag har helt enkelt inte hunnit med att uppdatera här. Fredag, Lördag, Söndag har varit fullbokade, men jag har haft det så bra! Fredagen var väldigt trevlig, llika så gårdagen som först började med jobb 10-16. Första hela jobbdagen för mig. Kul att få testa på hur det är när det är full rulle hela dagen. Lyckades riktigt bra med vissa grejer, t.ex så har jag äntligen börjat kunna packa in saker i kartongerna snabbt och hyfsat snygg, något jag tyckt varit svårt innan. Hur som helst så hade jag i alla fall en rolig jobbdag och jag är väldigt positiv till den kommande sommaren. Det här kommer bli toppen!
När Emelie och jag jobbat klart mötte vi upp Kicki och vi gick tillsammans och handlade ingredienser till vår trerätters middag som vi skulle ha. Vi gick sedan hem till Emelie och skrev lite på idrottsrapporten innan det var dags att börja göra sig i ordning. Emelie stod för sminket på både mig och Kicki. Hon är så himla duktig!
Resten av kvällen satt vi framför tvn och kollade på Eurovisionsfestivalen samtidigt som vi åt vår mat. Åkte hem vid 00.30 och somnade snabbt därefter.
Idag stod Kickoff och långrep på schemat. Repet kom jag nyss hem i från och Kickoffen var nyttig och lärorik. Nu ska jag försöka packa lite inför morgondagen.
Emelie och Kristin är guld!

Promenad med Emelie

Nu ska jag snart gå in till Nordells och hämta upp Emelie efter att hon slutat jobba, sen går vi tillsammans på en liten promenad. Härligt! Sen när jag kommer hem måste jag göra klart piluttavisan, men det känns som jag är på god väg nu!
Vi hörs sen!

12e maj 2011

Torsdag.
 • Engelska
 • Håltimme
 • Klassråd
 • Kör
 • Lunch
 • Dubbeltimma KuHi
 • GeMu
 • Rep
I morse när jag vaknade så öste regnet ner, men nu ser det ut som att solen kan komma fram när som helst, så jag tror att jag kommer klara mig igenom den här dagen galant. Hoppas på att vädret är fint i kväll så man kan ta sig ut på en promenad. Ska försöka få med mig någon, KICKI EMELIE?!!
Hoppas ni får en bra dag!
Kram

Glad tjej

Rubriken säger allt.
Jag kan inte sluta le

Promenad med två tjejer

Som sagt så mötte jag rund 18.00 upp Emelie för en promenad. Det var först tänkt att Kicki skulle hänga med oss i telefonen, men spontana som vi och hon är så hoppade hon på tåget och kom in till stan och promenerade med oss på riktigt i stället. Vi mötte upp henne vid tågstationen och vi gick sedan tillsammans in till Nordell's för att hämta oss glass, som vi sedan tog med oss på promenaden. Vi gick ut mot vik, men när vi nästan var helt framme så var vi tvungna att vända för att Kicki skulle hinna med sitt tåg. Vi vinkade av henne och jag tog sedan följe med Emelie en bit innan vi också gick skilda vägar, men precis när vi sagt hej då ringde hon upp mig och höll mig sällskap i luran ända tills jag var hemma.
Jag har världens finaste vänner!

Sommarvärme

Solen strålar verkligen idag! Man vill inget annat än att vara ute i solen, så det var lite surt att sitta inne på lektioner hela dagen, men men!
Nu ska jag snart gå och möta Emelie för en promenad. Sen ringer vi upp Kicki och är "ute och går" allihop, fast Kicki promenerar i Edane och vi här. Men det blir ju som att vi går tillsammans, fast vi inte ser henne. Men nöden har ingen lag, eller hur det nu är man brukar säga! Haha! Vi har mycket att prata om så det ska bli så skönt att ta en promenad med dem. Vi har lite planer framöver som ska planeras, wiho!
Bild från i höstas någon gång. Haha det ser nästan ut som om trädet har tänk att välta och jag också!

Hakuna Matata - Inga bekymmer


10e maj 2011

Ny dag, nya möjligheter! Det ser ut att bli en fin dag med strålande sol och värme. Wiho!
 • Dubbeltimme matte...
 • Lunch
 • Samhäll
 • idrott
 • ScMu/Ensemble
 • Franska
 • Hem
Tisdag brukar ju alltid vara mina jobbigaste dagar i skolan, eftersom jag egentligen brukar ha slagverksensemble på eftermiddagen. Jag tycker det är kul med ensemblen, men idag är den inställd och det känns så himla skönt att för en gångsskull slippa komma hem vid 18.30 på en tisdag. Hurra!

BODYATTACK

Hemma efter ett Attackpass på HK, och inte vilket pass som helst, utan 73an!!! Ett helt nytt pass som var hur jobbigt som helst och samtidigt hur roligt som helst! Line var grym (som vanligt) och jag kämpade ända till slutet och gav allt. Jag känner mig till och med svettig fortfarande, trots att det snart gått 2h sedan passet var slut plus att jag har hunnit duscha mellan. Crazy! Men nu längtar jag till nästa gång jag får köra 73an. Jag är ett stort fan av 72an, men det var super att få lite variation.
Nu sitter jag efter en härlig dusch och god måltid bänkad på min stol här vi datorn och jag tänker banne mig inte röra mig ur fläcken på resten av kvällen!

Pannkakor

Nu är jag hemma! Skolan idag har varit bra, speciellt på ScMu'n. Vi skrattade så att vi grät allihop nästan! Vilka idéer vi fick! Det kommer bli grymt! 26/5 19.00 Sveabiografen, BE THERE!!
När jag kom hem stekte jag mig pannkakor som jag nyss ätit upp. Ska om en stund hoppa på cykeln igen för att åka till Emelie och möta upp henne. Sen drar vi tillsammans till HK och kör BodyAttack. Ska bli skönt att träna! Men först innan det måste jag packa bagen och plocka ur diskmaskinen.

Skolan och vänner

Nu sitter jag redo och ska strax hoppa på cykeln och trampa till skolan. Ska bli härligt att få träffa alla igen. Man blir så less på helgerna om man inte träffar kompisar på en dag. Hade jag inte träffat Emelie i lördags hade jag nog varit ännu mer less igår, och då hade jag varit rejält less med tanke på hur less jag var igår! Men idag ska jag få umgås med dem igen. Hurra!
Hoppas ni får en bra dag!
Snodde Veronikas bild från facebook som hon tog på mig, Kicki och Emelie på Valborg.
Jag undrar vad det är jag och Emelie tycker är så roligt. Haha!
Hanna, Kicki, Emelie, the gang! ;)

9e maj 2011

Jaha, då var helgen slut och det är dags att kasta sig in i en ny skolvecka, men det är bara den här veckan som kommer att vara normal på mycket länge så det känns skönt!
Idag ser schemat ut så här:
 • Sjunga med kören på skolgården. Fråga mig inte varför vi ska det, men det ska vi i alla fall!
 • Franska om vi hinner. (förhoppningsvis inte)
 • Samhällskunskap
 • Dubbeltimme ScMu
 • Utvecklingssamtal
 • Hem
 • äta
 • plugga
 • BodyAttack
 • Hem
 • Vila

Müsli

Det bästa jag vet att äta till frukost är fil med müsli. Speciellt med vår hemma gjorda müsli. Man rostar alla torra ingredienser först och det ger en så god och knaprig smak.
Ingredienser:
havregryn
majsflingor
linfrö
solrosfrö
pumpakärnor
russin

Promenad

Har suttit nu en stund sen efter lunch och jobbat med Piluttavisan (gemu slut prov). Har typ skrivit ut hela melodi- och basstämman. Bara piano och gitarr + ackord så är jag klar! Men innan jag gör klart den så ska jag ge mig ut på en promenad i det fina vädret. Tror jag tar och ringer upp Kicki också så jag har någon att prata med på vägen. Sen när jag kommer in igen ska jag spela piano och trummor, göra klart piluttavisan och sen bara slappa framför datorn eller någon bra film resten av kvällen. Så säger jag ofta, det blir aldrig film utan det slutar med att jag sitter vid facebook i stället. Haha!
Nyår hos Emelie 2009. Det var en toppen kväll! Jag har världens bästa vänner!

Dagens finaste låttext.

Jag förstår nu
det jag inte kunde se då
Sånt jag alltid tog för självklart
utan några ord

ja jag ser nu
Att jag inte kunde se allt
Alt som bara kom min väg
och aldrig mer blir jag som förr

Jag har väntat s länge
Jag har kämpat så förtvivlat
Jag vill stå där vid din sida

Och det blänker
i dina ögon syns ett mörker
Men du skrämmer inte mig
för jag har redan varit där

Jag har stått vi ett vägskäl
Jag har velat gå framåt
Jag har stått där och stampat
men du har aldrig gett vika
Så vart ska jag då gå
Till vem
Till vem

Jag förstår nu
det jag inte kunde se då
Sånt som bara du kan ge mig
så länge vi är här


Till vem - Anna Stadling

Sämst på att plugga

Vad var det jag sa? Jag sa att jag aldrig skulle klara att bli färdig med engelskan idag och det kommer jag inte heller lyckas att göra. Jag hittar hela tiden på med en massa andra saker när jag sitter vid datorn, typ gå in på facebook och sånt ni vet, så jag tar och byter ämne i stället och satsar på att försöka göra klart GeMun här och nu. Engelskan tar jag...sen!

Sommar, sommar, sommar

Jag kan inte sluta längta till sommaren. Jag fick mig en liten kick igår när Emelie och jag satt och kollade på fotbollen. Det kändes som en sommarkväll. Kanske lite kall, men ljuset och känslan var så där härlig och pirrig! Jag är nyfiken på sommaren 2011. Därför lägger jag upp ett bildregn på sommaren 2010.
Precis innan skolavslutningen hade klassen en grillkväll i strandparken där vi grillade, spelade kubb, spelade fotboll, dansade och hade det trevligt tillsammans.
Familjen åkte ut med båten till Skagern där vi grillade hamburgare och låg på klipporna i solen.
Solning på Skagern.
Farmor och Farfar var här på midsommarafton. På kvällen åkte jag till Mangskog med tjejerna och festade natten lång.
Mamma och jag gjorde oss i ordning och drog till stranden vi Sotenäs.
Familjen Sparre bjöd på mini festival i Edane.
Mamma, brorsan och jag drog en helg ner till Mormor och morfar i Småland. På vägen stannade vi vid Varberg och njöt av kvällssolen.
Kusin Ida var på besök.
En vecka spenderades i sommarstugan på västkusten.
Farmor bjöd på jordgubbar.
Åka båt med farbror håkan tillsammans med Malin = Underbart!
Tjejerna var här på grillkväll!
Arvikafestivalen spenderades med tre pinglor.
Chailatte och shopping i Karlstad med Kicki.
Sommarjobbade och spelade i sommarorkestern.
En dag på Smögen.
Pappa, Simon och jag hittade en solglasögonaffär.
Den här snygga bruden drog ut mig på en tur med hennes båt. En båttur jag sent kommer glömma. Kicki blev ner bajsad av en mås och största delen av dagen låg vi under ett täcke och frös som bara den. Haha, minnen!
Pappa var på sin årliga Packmopedsturné och vi åkte och kollade på honom när de spelade i Sunne. Medverkande var bland annat Plura, Dregen, Ola Magnell, Sara Löfgren, Ola Magnell, Göran Smuelsson m.fl.

Plugga utomhus

Det var så härligt väder igår. Jag kunde sitta ute i bara shorts och sollinne på altanen och göra läxorna. Det känns verkligen som att sommaren är på väg. Hoppas det blir lika fint väder idag så att jag kan sitta ute och plugga. Men det tror jag, det ser så ut redan nu. Underbart!

The music of BodyAttack 72

BodyAttack 72's musik är verkligen bra. Det blir så mycket roligare att träna någonting om musiken man gör det till är bra, och Lesmills har verkligen lyckats med musiken till 72an!

8e Maj 2011

Godmorgon godmorgon!
Jag har sovit som en kung i natt. Dock var det väldigt varmt i mitt rum men jag sov gott ändå! Vaknade nu runt 9.00 och har nyss ätit en super frukost med mamma, bestående av bland annat en smoothie. Jag älskar helg frukostar. Man kan ta så god tid på sig och verkligen lägga ner sig och göra någonting lite extra. Sånt som man inte hinner med på veckorna.
Nu sitter jag och skriver på min engelska review som jag hade tänkt försöka bli klar med. Det kommer aldrig gå som vanligt, eftersom jag alltid kommer på en massa andra roliga saker att göra på helgen. Men det är ju tanken som räknas, eller hur? Haha!
Hoppas ni får en bra dag och att solen skiner på er!
En bild från i somras.

:D

Jag är nog en av Arvikas gladaste tjejer idag!
Jag kommer somna med ett leende på läpparna.
Godnatt!

Fotbollsmatch

Vid klockan 17.45 satte jag på mig skorna och gick ner till vik där jag mötte upp Emelie för att kolla på Arvika - Skattkärr som började 18.00. Matchen var spännande men slutade 0 - 0. Arvikagrabbarna spelade på bra och jag tycker att de ska vara nöjda med sitt spel. Det var i alla fall roligt att titta och jag kunde ju inte haft mycket bättre sällskap heller. Emelie är en stjärna!
Har haft en bra eftermiddag/kväll!
Gammal bild på mig och min snygga vän! Man blir som man umgås, eller vad är det dom brukar säga? ;)

Dagens fotografering


"If nothing goes right, go left"


Pedikyr & manikyr

Sitter och har precis målat mina tånaglar. Det behövdes, den röda färgen skavdes bort så mycket mot stenar och sand på Fuerteventura så det behövdes en förbättring. Så nu är dom röda och fina igen! Ska snart ge mig på naglarna på händerna också, men innan dess ska jag ut en stund i det fina vädret. Tar nog och sätter mig på enn stol med en bra bok eller någonting. Härligt!

Dagens Lunch

Dagens lunch var väldigt enkel och gick på knappt 10 minuter att göra. Omelett med tomat och gräslök, sallad och grov chiabatta med ost, paprika och gurka. Perfekt för den som har ont om tid, eller inte orkar göra någonting avancerat!
Omelett:
2 ägg
2 msk vatten
1 krm salt
+ smör till stekning
1 liten tomat
hackad gräslök


Handla mat

Efter frukosten tog jag på mig lördags-mys kläder och hoppade på cykeln och tog mig till Styckåskonsum där jag handlade lite grejer så att jag kan laga lunch sen. Behövde inte så mycket eftersom vi hade mycket av det jag ska använda hemma.
Nu ska jag ta och städa lite på mitt rum. Efter det ska jag ta med mig kameran ut på en fotopromenad. Vädret idag är hur fint som helt och kameran har inte fått vara med ute på promenader på länge. Men idag ska det äntligen ske! Ni får se resultat sen senare. Men först ska det städas!
På Fuerteventura. Saknar värmen, visst det är jättefint här nu med men det är någonting speciellt med att vara utomlands. Men jag får vänta ett år till tills nästa gång. Och den gången är det dags för studentresa med de bästa jag har!

7e maj 2011

Godmorgon världen! Ojojoj vad jag har sovit gott i natt. Direkt jag la mig i sängen igår och slöt ögonen somnade jag. Eller jag tror det i alla fall för jag minns inte någonting efter det. Vaknade i alla fall för en stund sedan och ska snart upp och göra en dunder frukost. Det gör inget att jag är vaken tidigt i dag. Då får jag ju bara ut mer av dagen!

Fredagskväll

Har haft en jättemysig fredagskväll med mamma. Efter varsin dusch ställde vi oss tillsammans i köket och gjorde i ordning farmors goda laxröra, gjorde sallad och dukade fram på bordet. Sen åt vi laxröran på rostade toastbröd och till det drack vi cider. Vi satt en lång stund och pratade. Härligt och mysigt!
Har suttit en stund vid datorn nu och plockat med bilder och lyssnat på musik, men det blir ganska tråkigt i längden. Tänkte först att mamma och jag skulle mysa hela kvällen, men hon var tydligen tvungen att göra lite jobb plus att jag är så trött att jag snart tänker ta natten. En vecka i skolan tar hårt på krafterna.

Som en bro över mörka vatten

En av de bästa sångerna genom tiderna. Den är bäst på Engelska men svenska funkar också. Speciellt när den sjung av dessa två sångerskorna. Två av Sveriges absolut bästa sångerskor. Helen Sjöholm och Anna Stadling.

6e Maj 2011

Nu är jag hemma efter en dag i skolan som slutade med ett skönt BodyAttack-pass med Thea. Line och Matilda peppade på som vanligt och jag gav allt! Det är så himla roligt!
I kväll ska vi ha Mamma-Hanna kväll, eftersom Pappa och Simon är i London med Håkan(min farbror) och Johan(min kusin) och har grabb helg då det ska kolla på fotbollsmatch. Chelsea mot Manchester (ursäkta stavningarna). Lite avundsjuk faktiskt. Skulle vara roligt att se. Men jag får se på fotboll i morgon i stället. Emelie och jag ska nog gå och kolla på A-lagets match här hemma. Ska bli roligt!
Hur som helst så ska mamma och jag idag ha en mys kväll bara vi två. Äta god mat och bara umgås. Härligt! Länge sen vi hade en mamma-Hanna kväll sist.
Vad ska ni göra i kväll?

Kärnan i äkta vänskap är att tillåta varandra små felsteg


5e Maj 2011

Hola!
Idag är det torsdag, vilket innebär att det i morgon är fredag och helg. Toppen! Det ska bli så skönt med en helg att vila ut på. Har haft/har mycket att göra på senaste tiden och det tar på krafterna plus att jag är lite små sjuk och allergisk, så jag behöver den där vilan som jag tänker ge mig själv i helgen. Bara ligga och kolla på en massa filmer och äta någonting gott. Så vill jag ha det!
Men först innan jag får helg har jag en torsdag att ta itu med. En torsdag som kommer se ut ungefär så här:
 • Engelska
 • klassråd
 • kör
 • lunch
 • dubbeltimma kuhi
 • GeMu
 • rep med bandet
 • handla med mamma
 • hem och skriva klart samhällen
 • Ta det lugnt
På Fuerteventura.

Bra dag, gad tjej

Min dag har varit jättebra.
Scmun var jätterolig och vi fick verkligen till det där lilla extra som behövdes i varje scen.
På Nordells fick jag stå ute i affären med mer fria händer. Jag lärde mig massor av nya saker och det var jätteroligt!
Jag hade en mysig pratstund med mamma samtidigt som vi åt god mat.
Bra dag helt enkelt.
Jag är glad!
Jag känner för att göra ett glädje hopp. Precis ett sånt som jag gör på bilden.

4e Maj 2011

Ny dag, redan onsdag! Snart är det äntligen helg och i eftermiddag har jag gjort franska provet = JAG ÄR FRII! MEn innan dess har jag en del saker på schemat. Bland annat:
 • Trippeltimme ScMu (undrar vad vi egentligen kommer kunna göra idag när så många ur klassen är borta)
 • Franska prov
 • Lunch
 • trumlektion
 • GeMu plugg med Edith
 • Pianolektion
 • Jobb på Nordell's (jag lär mig mer och mer för varje gång. Det är skit kul!)
 • HEEEEEMM
 • Skriva lite på samhällen
 • Slappa vid tvn
 • SOVA!!
Hoppas det blir en bra dag och att min förkylning inte tar kol på mig. Har nog aldrig varit så här snorig i hela mitt liv....

Längtan

Tänk, vi är redan inne i maj månad! Det är ca 1,5 månad kvar tills det är skolavslutning, sommarlov, ledigt, slut på 2an och en massa upplevelser står framför. Jag längtar verkligen till sommaren nu! Det är så mycket som jag vill göra i sommar som jag är nyfiken på.
Jag vill ha värme från solens strålar i mitt ansikte och en daimstrut i handen.
Jag vill sitta på en brygga på västkusten och höra alla båtar och känna lukten av hav.
Jag vill äta jordgubbar i en park med en vän.
Jag vill gå på festival och hoppa i lerpölar till bra musik.
Jag vill äta goda frukostar med mamma ute vid entrén.
Jag vill festa med mina vänner.
Jag vill grilla god mat och äta den i kvällssolen på baksidan.
Men framför allt... Jag vill dela den här sommaren med mina närmaste, för de är dom som gör mig gladast.
Det här kommer bli en av de bästa somrarna på länge, jag känner det på mig. Jag ska ta vara på varenda stund och göra den till ett minne att bära med sig resten av livet.

Someday..

Kärleken gör ingenting
och den vet ingenting
Bara finns där för den som vill älska
Kärleken är där du är
Låt det bli den som bär
dina drömmar
den tid du är här


- Peter Lundblad

3e Maj 2011

Ännu en ny dag. Hinner med att slänge in ett inlägg nu på morgonen men i eftermiddag ska ni inte förvänta er mycket uppdatering. Måste plugga som tusan inför franska provet i morgon så jag måste ta all rid i världens om jag har. Men i morgon då ska här uppdateras!
Idag ser dagen ut så här :
 • Dubbeltimme matte
 • hål
 • lunch
 • samhällskunskap
 • idrott
 • ensemble
 • franska
 • slagverksensemble
 • hem
 • plugga
 • äta
 • duscha
 • sova

Du sa du såg dig själv i mig

Jag står här och håller min längtan tätt intill mig
med fötterna i havet, vid världens ände

Mobilblogg- plugg

Hej! Nu är jag hemma efter denna skoldagen som flöt på riktigt bra och avslutades med ett kul scmu-rep. Direkt jag slutat cyklade jag hem och gjorde iordning lite lunch som jag nyss ätit. Pasta med skinksås blev det. Gott! Nu sitter jag vid köksbordet och pluggar inför franskaprovet som jag har på onsdag. Hatar att sitta och plugga inför prov, speciellt när det gäller franska. Men jag ska stå ut. Bara en och en halv månad kvar nu, sen slipper jag det!

2e Maj 2011

Idag är det måndag. Det är en ny vecka. En vecka som kommer bli tuff, men jag tänker kämpa på och ta allt med en nypa salt och försöka att inte stressa upp mig för mycket.
Idag:
 • Körlektion
 • Franska
 • Samhällskunskap
 • Dubbeltimme ScMu
 • Hem
 • äta
 • PLUGGA resten av kvällen

Till vem?

Jag ser nu
saker jag inte kunde se då
Sånt som bara du kan ge mig

Jag såg mig själv i dig

Min söndag

God kväll!
Idag har jag suttit vid datorn HELA dagen och skrivit på min uppsats om kristdemokraterna, och hur mycket har jag gjort? Typ bara några få meningar! Jag kommer ingenstans. Det är sjukt att det ska vara så svårt att skriva ibland. Idag gick det verkligen inte. Uppgiften ska egentligen vara inlämnad i morgon men jag får säga att jag lämnar in den på fredag. Dels för att jag inte hunnit klart, plus att jag varit bortrest och för att jag har ett par frågor som jag mailat kristdemokraterna om och behöver få svar på innan jag kan fortsätta.
Nu på kvällen var jag ute och körde ett 5km långt terräng-löpningspass. Det var så skönt att komma ut och springa igen. Har inte tränat någonting sen torsdagen förra veckan, men det är ju inte så konstigt med tanke på att jag varit bortrest.
Nu har jag nyss ätit kvällsmat och ska ta och borsta tänderna, hänga fram kläder till i morgon och sen krypa ner i sängen och kolla igenom franskan lite snabbt innan läggdags. Har inte gjort någon franska alls idag, men jag har helt enkelt inte orkat eller hunnit. Har inte mått så bra idag heller, snuvig, hostig och sånt. Vet att det delvis är allergi, eller till största del i alla fall. Hoppas det inte är någon typ av förkylning, orkar inte vara sjuk!

1a Maj 2011

Hej och glad första maj på er! Hade ni en bra valborgskväll igår? Var ni och kollade på någon majbrasa? Jag hade i alla fall en väldigt bra kväll. Den började först med att jag mötte upp Kicki och vi gick tillsammans hem till Emelie och hämtade henne. Sen gick vi alla tre tillsammans hem till Anja för att laga mat, förfest och umgås under kvällen. Vi åt tacos (underbart att få lite äkta "svensk" husmanskost nu när man varit utomlands och fått annan mat i en vecka) och efter det kom Line också och då spelade vi Wii och spelet "med andra ord" vilket resulterade i en hel del skratt. Vi gick sedan vidare ut på stan för att träffa folk och hamnade ganska snabbt hemma hos Swanö där vi blev sittandes utanför i en timme pga att Pettsson tappat bort Swanös nyckel. Det hela slutade med att Pettson sparkade sönder en ruta och vi fick ta oss in genom ett fönster. Hos Swanö var vi i alla fall fram till klockan 02.00 ungefär, då Emelie och jag gick hemåt Anja igen. Strax där efter kom pappa och hämtade mig och jag åkte hem och somnade bums.
Idag har jag mycket jag måste göra. Jag måste skriva jätte mycket på samhällsuppgiften och så måste jag plugga franska och öva på instrumenten. Bäst att sätta igång med andra ord. Vi hörs sen!
En bild från resan nu på Fuerteventura.

RSS 2.0