29e Oktober 2013

Godmorgon från Norgeland och en glad Hanna. Är vaken tidigt för att bege mig till storsentret för lite inköp va nödvändiga ting och sen bege mig till gymmet innan det är dags för jobb. Blir 15e jobbdagen på raken idag och det känns att jag inte haft en ledig dag påv äldigt länge nu... Kroppen säger ifrån litegrann och det gillar jag inte, men men. Jag gör det bästa av situationen i alla fall!
 
Hoppas ni får en fin dag! Puss och kelm
 
 

22e Oktober 2013

Fy skäms på mig själv alltså! Men det är så svårt att hinna med allt nu under dagarna så jag får tyvärr låta bloggen slaka lite efter. Förra veckan jobbade jag 60h så tiden på dagarna som jag hade över gick inte åt till mycket annat än träna, äta och sova. Samma denna vecka. Jobbar hela veckan, alla dagar och vet att det är mycket att göra hela tiden, men jag ska försöka!
 
Idag börjar jag jobba först 18.30 så jag har nästan hela dagen på mig att göra annat. Ska börja här nu först med en kall cykeltur till gymmet i regnet.. brrr
 

18e Oktober 2013

Min Fredag:
 
  • Körde Marcus till Årnes 8.00
  • Spinning 9.00
  • Gym 10-11
  • Handlade
  • Lunch
  • Tvätt & städ
  • Schemafix
  • Höstlig promenad.
Och nu återstår:
  • Kvällsmat
  • Jobb 18.30
Min dag. Inga konstigheter.
 
 
 

17e Oktober 2013

Hej och Godkväll. 
Sent inlägg idag men min dag har bestått av jobb från 11.30-21.30 så tiden har varit knapp. Hur som helst så har dagen varit bra men nu är kroppen och hjärnan trötta. Dags att sova och ladda batterierna inför morgondagen. 
Dear past, thank you for all the lessons. Dear future, I'm now ready.

Jag har inte alltid varit träningsgalen. När jag var yngre var jag ganska stillasittande och gillade mest att sitta inne framför datorn eller tvn. Mina föräldrar fick tvinga mig och vissa gånger muta mig för att jag skulle komma ut och röra på mig. Det var först sommarlovet tills jag skulle börja 1an på gymnasiet som jag började röra på mig. Jag hade under längre perioder mått dåligt över att vara den största personen i kompisgänget och ville nu ha en förändring. Jag började springa några gånger i veckan, vilket tillslut gav mig resultat. Jag började då skära ner på maten för att få ännu större och snabbare resultat. Jag började svälta mig själv. Jag tränade för mycket jämfört med vad jag åt. Jag var livrädd för onyttigheter och tackade alltid nej till sånt som jag i min hjärna ansåg var "onyttigt". Jag var fast i en bubbla som jag själv inte förstod. Jag visste väl någonstans innerst inne att det jag höll på med inte var bra, men det var ju min livsstil och något jag gillade. Jag mådde bra av att se höftbenen sticka ut när jag såg mig själv i spegeln och mat, det var någonting som jag gärna vara utan. Jag fick någon sorts kick av att känna blodsockret falla och känslan av att magen vred sig ut och in av hunger och tomhet. Det hade gått för långt och jag var rejält sjuk.
 
Allt detta höll på under ca 2 års tid fram tills dess att jag började träna på Hälsokompaniet i Arvika. Där hade man ett medlemsmöte innan man fick sitt medlemsskap där man blev frågad ett x-antal frågor och en av de frågorna var "Varför vill du börja träna här?", och mitt svar på den frågan var "Jag behöver er hjälp, för jag måste gå upp i vikt". Det var där allt vände. Jag vet inte hur, men det vände och här sitter jag idag, friskare än någontin. Nog för att en anorektiker alltid förblir en anorektiker i huvudet, men jag har lärt mig att styra över mig själv och har i stället hittat en livsstil som jag trivs mer med. En fortfarande väldigt effektiv livsstil med träning 5-6 dagar i veckan. Men skillnaden den här gången är att det inte handlar om siffrorna på någon våg. Det handlar om de siffror som visar min ålder när jag levt färdigt. Jag vill ha ett hälsosamt liv där jag mår bra och kan känna mig nöjd med migsjälv. Ett långt och härligt liv där jag håller mig frisk och pigg så länge som möjligt. Det finns inget vackrare än en människa som ser frisk ut och som älskar sig själv. En sån människa borde vi alla få vara!
 
 
 
I have not always been crazy to workout . When I was younger I was pretty sedentary and most liked to sit inside in front of the computer or television. My parents had to force me to get out and exercise some times. It was not until the summer holidays, when I started first grade in high school that I began to move. I had for long periods of felt bad about being the biggest person in the group of friends and now wanted a change. I started running a few times a week, which finally gave me the results. I then started cutting down on food to get even bigger and faster results. I began to starve myself. I trained too much compared to what I ate. I was terrified of the bads and always thanked no to things that I thought was " unhealthy " . I was stuck in a bubble that I myself did not understand. I knew somewhere deep down that what I was doing was not good, but it was my life and something I liked. I felt good to see hip bones stick out when I saw myself in the mirror and food, it was something that I like to be without. I got some sort of kick out of knowing blood sugar levels fall and the feeling of stomach twisted in and out of hunger and emptiness. It had gone too far and I was heavily sick.
 
All this was for about 2 years up until I started training at "Hälsokompaniet" in Arvika. It had a membership meeting before got the membership where I was asked an x number of queations and one of the questions was " Why do you want to start training here? " And my answer to that question was "I need your help , because I need to gain weight . " That was where it all turned around. I do not know how, but it turned around and here I sit today , healthier than ever . Well an anorexic always remain an anorexic in the head, but I've learned to control over myself and have instead found a lifestyle that I enjoy more with . A still very effective lifestyle with exercise 5-6 days a week. But the difference this time is that it is not about numbers on a scale. It's all about the numbers showing my age when I lived completely. I want to have a healthy life where I feel good and can feel happy with myself . A long and glorious life where I keep myself healthy and spirited as long as possible . There is nothing more beautiful than a person who looks healthy and loves himself. A kind of person we should all get to be!

 
 
 
 
 
 

Dagens lunch

-Kyckling
-Grönsaker
-Kokosmjölk
-Röd currypasta
-vitlök
-Bulgur
 
Hur gott som helst!
 
 

16e Oktober 2013

Inne i mitten av Oktober nu. Snart är det jul, bara 10 veckor kvar och de veckorna kommer gå fort det kan jag lova!
 
Jag har legat nere med bloggningen senaste dagarna, men det har hänt så mycket annat. I helgen till exempel så var Marcus och jag nere på västkusten och hälsade på hans Farmor och Farfar i Fjällbacka. Vädret var fantastiskt och vi njöt verkligen varenda sekund. Älskar västkusten!
 
Denna vecka jobbar jag varje dag, måndag till söndag så det är därför delvis som jag inte bloggat ännu, men jag ska försöka slänga in inlägg här nu. Skärpning ska det bli!
 
 

10e Oktober 2013

Torsdag och jag sitter hemma i lägenheten i Norge och äter frukost. Utanför regnar det och det är en hög mysfaktor att sitta och lyssna på regnet som piskar mot taket. Sånna dagar behöver man ibland.
 
Idag är jag ledig och har inte mycket som står på schemat. Ska fixa och dona lite här hemma, städa men framför allt bara mysa. Hoppas på att regnet ger sig om ett tag så man kan ge sig ut på en tur.
 
 
 

Hemmamys

Njuter till fullo av sista kvällen hemma med familjen. I morgon tar jag tåget tillbaka till Norge, Jessheim och vardagen. Ska bli riktigt skönt det också, men det har varit skönt att vara lite ledig också, men nu är jag rastlös, hehe!
 
Nu ska jag sätta mig vid tvn en stund med Mamma och Pappa innan det är dags för sängen!
 

Höst

 

7e Oktober 2013

Måndag och en ny och härlig vecka. Min sista dag hemma i Arvika innan verkligeheten drar igång igen och jag ska verkligen njuta av den här dagen och lugnet. Till att börja med ska jag äta upp min frukost, och bara det är ju en fantastisk start på den här dagen!
 
 

Arvika Mârten

Varje år, första helgen i oktober, är det den så kallade Arvika Mârten här i stan. Det är höstens stora happening här. Stadens alla gator fylls med marknadsstånd där det säljs billiga kläder, karameller, brända mandlar, korv, väskor, plånböcker, mobilskal, leksaker, ... ja allt du kan tänka dig. Stadens park görs om till ett stort tivolli med alla möjjliga karuseller och nöjessaker. Och inte nog med det så luktar hela, och då menar jag verkligen hela, Arvika kålsoppa. Japp, det hör till traditionen att man ska äta kålsoppa på Mârten. Jag har aldrig gillat det, men trots att den där doften är hemsk så är det ändå nostalgi och lite mysigt. Förutom allt detta så är ju Mârten så klart en riktig partyhelg. Största på året, ja nästan större än nyår känns det som.
 
Min Mârten var i allafall mycket bra och jag hann med allt man SKA göra. Så det är med nöjda miner som jag släcker för denna helgen och denna Mârten. På återseednde om ett år!
 
 

GRIT cardio

Testade Lesmills GRIT cardio igår. Har kört de andra två klasserna i GRIT series ett par gånger tidigare men aldrig testad cardion. Det var ett väldigt roligt pass och precis som de andra GRITpassen extremt jobbigt. Högintensiv konditionsträning i 30 minuter där man under 23 minuter av 30 ska ligga på 80% av sin maxpuls. Det känns det! Men galet så roligt det var!

4e Oktober 2013

 
Godmorgon världen!
Det är fredag och mysdag. Låt oss kicka igång den här dagen med en god fukost och sen kör vi på! Heja heja!

Autumn, beautiful autumn

 

3e Oktober 2013

Härlig höstdag i Arvika. Den började med en sen och god frukost. Efter det satte jag igång med lite universitetsforskning, eller vad vi ska kalla det. Kollade i alla fall upp lite inför söknader och sånt. Lika bra att vara ute i god tid tycker jag! Efter det så bakade jag till Mamma. Hon skulle ha med sig kanelbullar och muffins till jobbet i morgon och då erbjöd jag mig att baka åt henne. Goda var de i alla fall, ja klart jag var tvungen att smaka!
 
Efter lunch gick jag in till stan för ett besök på Nordells och lite fix innan jag gick till HK för GRIT cardio och sen BODYPUMP. Görgött vare och nu är jag slut i min kropp!
 
Nu ska jag bädda ner mig i sängen med någon bra film innan läggdags!
 
Puss och kram
 
 
 

Rotgrönsaker, kyckling och champinjonsås


Morötter, palsternacka och kålrot bakade i ugn med flingsalt och timjan. Till det kyckling och champinjonsås. Gudomlig lunch!

Månaden September

Bästa: Alla mina nära och kära.
Mindre bra: Hälsporrar, återigen
Kärlek: Min nya fina löpartröja från Nike!
Framgång: Sprungit min första mil! Har alltid tänkt mig själv som en "icke långdistanslöpare" som endast springer de där 5-7 km, men har ändå alltid velat testa att springa milen, så en dag när jag var ute och sprang rund nordbytjärnet hade jag bestämt mig själv för att i alla fall springa 3 varv, ett mer än normalt och när jag hade sprungit klart det där tredje varvet hade jag massa energi kvar så jag var vungen att ta ett varv till, och vips så hade jag milen i benen, göööötttt Hanna!
Humör: Galda miner, mycket energi
Låt: Song for a stormy night - Secret Garden
Bästa kväll/dag/helg: Supersaturday i Stockholm med Malin och Thea. Har inte haft så roligt på länge och fyllts med så mycket endorfiner och energi!
Minne: Filmningen av BODYATTACK 84 i Globen med Line, Lisa och John. Säger bara WOOOW!!!
Skratt: Festen hemma hos Nina!
Godaste: Middagen Malin, Thea och jag åt på Drottning Hof i Stockholm, mums!
Hat: Nä, hat gillar jag inte!
Lärdom: Att jag kan mer än vad jag tror
Beroende: Kiwi
Saknad: Mamma, Pappa och Simon...
Längtan: Thailand!
 
 
 

RSS 2.0